Conducerea RAT Braşov, trimisă în judecată în cazul contractelor privind ridicări de maşini

Directorul general al Regiei Autonome de Transport Braşov, directorii economic şi de exploatare, precum şi şefii de la Achiziţii şi Juridic au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, în cazul contractelor privind ridicările de maşini, prejudiciul produs RAT fiind de aproape 280.000 de lei.

Urmărește
835 afișări
Imaginea articolului Conducerea RAT Braşov, trimisă în judecată în cazul contractelor privind ridicări de maşini

Conducerea RAT Braşov, trimisă în judecată în cazul contractelor privind ridicări de maşini (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a celor cinci, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2010, Augustin Pulpea, în calitate de director general al Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov şi Cristinel Florea - director economic, Nicolae Spinean - director exploatare, Liviu Voicu - şef Compartiment Achiziţii şi Corina Simona Comănescu - şef Oficiu Juridic la aceeaşi regie de transport, în cadrul procedurii de atribuire a activităţii de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar, au eludat dispoziţiile OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

"În cursul anului 2010, în cadrul procedurii de atribuire a activităţii de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar, inculpaţii, în calitate de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Braşov, Pulpea Augustin (director general), Florea Cristinel (director economic), Spinean Nicolae (director exploatare), Voicu Liviu (şef Compartiment Achiziţii) şi Comănescu Corina Simona (şef Oficiu Juridic), au eludat dispoziţiile OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi concesiune de servicii şi au încheiat un protocol precum şi două contracte de asociere cu doi operatori economici", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Protocolul şi contractele de asociere au fost încheiate cu cei doi operatori economici la un preţ mai mare faţă de oferta făcută de aceştia, fapt ce a creat o pagubă patrimoniului RAT Braşov în valoare de 279.441 de lei.

Pentru administrarea probatoriului în cauză au fost delegaţi să facă acte de procedură penală ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anticorupţie pentru Judeţul Braşov.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici