- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Confederaţiile sindicale, de acord cu asumarea răspunderii pe legea unică dar cer corecţii în 6 luni
Reprezentanţii confederaţiilor sindicale sunt de acord ca Guvernul să îşi va asuma răspunderea pe legea unică în 15 septembrie, dar solicită ca în şase luni să corecteze inadvertenţele existente în actuala formă a actului normativ, în timp ce Alianţa bugetarilor îşi menţine calendarul protestelor.
Preşedintele "Cartel Alfa" Bogdan Hossu (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, după discuţiile de la Ministerul Muncii cu miniştrii Marian Sârbu şi Gheorghe Pogea şi cu reprezentanţii patronatele, că este de acord ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe legea de salarizare unitară, dar să fie introdus în actul normativ un amendament care să prevadă ca în şase luni Executivul să facă unele corecţii, astfel încât să elimine disfuncţionalităţile din prezent.
Hossu a afirmat că nu este de acord ca salariul minim să fie diferit de coeficientul 1 din lege.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Avem nemulţumiri legate de politica privind salariul minim, care trebuie să fie elementul de bază în lege. Nu putem avea în continuare două salarii minime pe economie. Sperăm ca salariul minim să fie coeficientul 1 din grilă. Altfel vom ajunge din nou la un război între public, privat şi va creşte evaziunea fiscală", a spus Hossu.
Liderul "Cartel Alfa" crede că îi va convinge pe bugetarii care au anunţat grevă generală pe 5 octombrie să renunţe la această formă de protest.
Alianţa bugetarilor, înfiinţată joi, ce cuprinde 11 federaţii, nu este de acord cu asumarea în această formă a legii şi îşi menţine calendarul de proteste.
Totodată, reprezentanţii patronatelor sunt de acord cu actuala formă a legii şi spun că economia nu poate susţine în acest moment un salariu minim de la 1 ianuarie de 705 lei.
Reprezentantul Conpirom, Dan Matei Agathon, spune că este de acord ca în lege să fie introdus amendamentul solicitat de sindicate, potrivit căruia în şase luni să fie corectate inadvertenţele privind diferenţele de salariu dintre categoriile de bugetari, aceste nereguli urmând a fi rezolvate printr-un text convenit cu partenerii sociali.
Agathon a mai spus că economia nu poate suporta un salariu minim mai mare de 650 lei din 2010.
Înainte de întâlnirea de la Ministerul Muncii, premierul Emil Boc s-a întâlnit cu miniştrii Marian Sârbu şi Gheorghe Pogea, pentru a discuta despre proiectul legii de salarizare unitară.
Potrivit unor surse oficiale, Guvernul îşi menţine decizia de a-şi asuma răspunderea asupra pachetului de legi care include salarizarea unitară în sectorul bugetar, chiar şi pe fondul protestelor anunţate joi de sindicate.
La discuţia de joi de la Guvern, Ministerul Finanţelor a fost reprezentat iniţial de secretari de stat, ulterior sosind şi ministrul Gheorghe Pogea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO