- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.03.2014, 16:26)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conferinţa "Cities of Tomorrow": Pătraşcu - Majoritatea bucureştenilor sunt cârcotaşi, nihilişti, nu-şi iubesc şi îngrijesc oraşul
Arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a declarat marţi, la conferinţa "Cities of Tomorrow", că majoritatea bucureştenilor sunt "cârcotaşi, nihilişti şi nu-şi iubesc şi îngrijesc oraşul", iar în zona politică nu există coeziune între politica centrală şi cea locală.
Urmărește
521 afișări
Arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)
"Nu îmi place mentalitatea majorităţii bucureştenilor, pentru că sunt cârcotaşi şi nihilişti şi nu-şi iubesc şi îngrijesc oraşul, iar în politica pentru Bucureşti, nu-mi place că nu există o coeziune între politica centrală şi cea locală. Orice capitală, care înseamnă inima unei ţări, trebuie întotdeauna sprijinită şi guvernamental", a spus Gheorghe Pătraşcu, întrebat ce are de reproşat cetăţenilor şi zonei politice.
În ce priveşte dezvoltarea Capitalei, Gheorghe Pătraşcu a spus în următorii zece ani, în Bucureşti nu se pot schimba foarte multe, însă s-ar putea schimba calitatea spaţiului public.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"În următorii zece ani, nu se pot schimba foarte multe în Capitală, însă s-ar putea schimba calitatea spaţiului public. Trebuie asigurate 5.000 de locuri de parcare în zona centrală, să se rezolve o mare parte din problema traficului şi trebuie redat spaţiul public pietonilor, respectiv trotuarele şi pistele pentru biciclete. Avem un modest model început pe Calea Victoriei", a spus Gheorghe Pătraşcu, la conferinţa "Cities of Tomorrow", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, în parteneriat cu Zeppelin şi cu sprijinul agenţiei Mediafax.
Arhitectul şef al Capitalei a precizat că pentru îmbunătăţirea calităţii spaţiului public trebuie puse în valoare anumite zone care în prezent sunt abandonate şi a dat ca exemplu zona Antim, zona din spatele Tribunalului, din spatele Bibiliotecii Naţionale.
Pătraşcu a mai spus că în procesul de dezvoltare, oraşul "nu a profitat suficient de poziţia geo-strategică pe care o are, respectiv apropierea de unul dintre cele mai mari oraşe ale Bulgariei, oraşul Ruse". el a precizat că cel mai important obiectiv pentru dezvoltarea sudului oraşului îl reprezintă conectarea cu Dunărea, respectiv cu nordul Bulgariei, cu oraşul Ruse.
"Bucureştiul nu profită de faptul că Ruse, care este al patrulea oraş al Bulgariei, este situat la 60-70 de kilometri, fiind în mod natural atras de zona aceasta, iar noi nu facem nimic să-i încurajăm pe bulgari să folosească, de exemplu, aeroportul din Bucureşti sau serviciile din Capitală, ceea ce este un lucru foarte natural care se întâmplă în Europa", a spus arhitectul şef al Capitalei, care a dat ca exemplu trecerea dintre Franţa şi Germania, unde nu se sesizează nicio diferenţă în momentul traversării graniţelor.
În ceea ce priveşte investiţiile în Capitală, Pătraşcu a spus că este nevoie de o "mediană" care să satisfacă nevoia de investiţie şi atractivitate din punct de vedere al calităţii spaţiului vieţii şi al spaţiului public.
În acest sens, arhitectul şef al Capitalei a arătat că, pentru obţinerea acestei mediane, este nevoie de voinţă politică şi de conştientizarea problemelor în lumea politică, precizând că în foarte multe din zonele specializate ajung persoane "care nu au nicio legătură cu domeniul".
Din punct de vedere al dezvoltării arhitecturale, Gheorghe Pătraşcu a spus că Bucureştiul s-a dezvoltat "modest".
"Nici nu putea să se dezvolte altfel, pentru că nu există premise create, calitatea arhitecturală fiind puţin apreciată sau apreciată doar de o minoritate şi în orice caz puţin apreciată de politicieni", a mai spus Pătraşcu.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe