- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.07.2013, 12:05)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFERINŢA GÂNDUL: Plumb: Lacul Văcăreşti are avizul Academiei pentru a fi arie protejată, rămâne problema proprietăţii
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marţi, la conferinţa "Viitorul Mediului", organizată de Gândul, că ministerul a obţinut avizul Academiei Române pentru desemnarea Lacului Văcăreşti arie naturală protejată, rămânând însă problema proprietăţii în zonă.
Urmărește
170 afișări
CONFERINŢA GÂNDUL: Plumb: Lacul Văcăreşti are avizul Academiei pentru a fi arie protejată, rămâne problema proprietăţii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Zona despre care se spune că ar fi Delta Capitalei, cunoscută ca Lacul Văcăreşti, ocupă aproximativ 180 de hectare în sectorul 4 şi găzduieşte un ecosistem de peste 100 de specii de păsări, mamifere şi reptile.
National Geographic România a documentat toate acestea în iunie 2012, lansând iniţiativa ca zona să fie declarată arie naturală protejată, demers preluat şi de ONG-uri şi susţinut de Ministerul Mediului.
Pe de altă parte, foştii proprietari din zonă îşi revendică terenurile de peste 20 de ani la Ministerul Mediului, unde funcţionează o comisie care se ocupă de reglementarea proprietăţilor. Întreaga zonă aparţinând Ministerului Mediului este în prezent dată în concesiune de către Administraţia Naţională "Apele Române" unei firme private cu care ministerul este în litigiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
În octombrie anul trecut, Ministerul Mediului anunţa că a constituit o comisie ştiinţifică pentru elaborarea studiului de fundamentare pentru declararea zonei arie protejată, ce urma să fie înaintat Comisiei de Monumente a Academiei Române.
Odată finalizat, studiul de fundamentare trebuia să primească avizul Academiei Române, iar apoi să fie depus la Ministerul Mediului, pentru a servi, alături de documentaţia privind situaţia juridică a terenurilor, elaborării unei hotărâri de guvern pentru declararea zonei arie naturală protejată.
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, participă, alături de alţi oficiali, reprezentanţi ai companiilor şi ai autorităţilor locale implicaţi în gestionarea problemelor de mediu, la conferinţa "Viitorul Mediului", organizată de Gândul.
Printre temele dezbătute la conferinţă sunt programele gestionate de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, proiectele "Delta Văcăreşti", "Viitorul e Azi", "Mănâncă, Gândeşte, Economiseşte", rolul companilor, municipalităţilor şi al cetăţenilor în colectarea selectivă, precum şi stadiul privind absorbţia fondurilor europene prin POS-Mediu.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe