- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.10.2013, 20:11)
- Roxana Alexe
CONFERINŢA MEDIAFAX - Gregory Reeder (LAWG): Sănătatea nu este un cost, este o investiţie
Gregory Reeder, preşedinte Local American Working Group (LAWG), a declarat marţi, la conferinţa "Mediafax Talks about Innovation in HealthCare", că sănătatea nu este un cost, ci o investiţie, el precizând că, prin sprijinirea acestui domeniu, se obţin numeroase beneficii.
Urmărește
117 afișări
Gregory Reeder (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
"Sănătatea nu este un cost, este o investiţie. Prin sănătate, se obţine de cinci ori mai multă eficienţă, venit, creştere PIB, pentru că oamenii sănătoşi muncesc mai mult", a declarat preşedintele Local American Working Group (LAWG), care a caracterizat drept o "adevărată provocare" actualizarea listei de medicamente compensate.
În cadrul conferinţei "Mediafax Talks about Innovation in HealthCare" a fost prezentat şi studiul "Impactul medicamentelor compensate în România 2008 - 2013", realizat de LAWG.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
"În România, lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizată din 2008. În prezent, aproximativ 170 de molecule şi indicaţii noi aşteaptă accesul pe lista medicamentelor compensate", a precizat, la rândul său, Radu Comşa, consultant LAWG.
El a explicat că efortul bugetar suplimentar ce ar trebui suportat de Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) ca urmare a includerii moleculelor noi pe lista de medicamente compensate variază între 217 milioane lei, în primul an de la compensare, şi 487 milioane lei, în al treilea an, respectiv între 2,3 la sută şi 5,2 la sută din bugetul FNUASS alocat medicamentelor în 2013.
Ponderile cele mai ridicate în costurile suplimentare sunt deţinute de cinci arii terapeutice principale: oncologie, boli infecţioase, pneumologie, cardiologie şi diabet zaharat.
Actualizarea listei de medicamente compensate cu moleculele/indicaţiile noi aflate pe lista de aşteptare ar putea genera, pe termen lung, beneficii economice de cinci ori mai mari decât costurile suportate de FNUASS, arată acelaşi studiu.
În cazul actualizării listei medicamentelor compensate, costurile nu sunt prohibitive, reprezentând până la 5% din actualele cheltuieli cu medicamentele ale FNUASS. Beneficiile pe termen mediu şi lung sunt, în schimb, importante. Astfel, prin creşterea accesului pacienţilor la medicamente inovatoare, în numai trei ani se vor câştiga aproximativ 75.000 ani de viaţă activi prin tratarea pacienţilor cu succes, prelungirea duratei vieţii celor cu boli cronice şi evitarea deceselor, relevă acelaşi studiu.
Ministrul Eugen Nicolăescu şi preşedintele CNAS Cristian Buşoi au discutat, marţi, împreună cu alţi reprezentanţi din domeniul Sǎnǎtǎţii, la conferinţa "Mediafax Talks about Innovation in HealthCare", despre inovaţia şi cercetarea în sistemul sanitar, cele mai noi medicamente şi tratamente pentru bolile şi afecţiunile neglijate până acum, medicina personalizată, investiţii făcute până acum de companiile farmaceutice şi ariile terapeutice care beneficiază de cele mai multe fonduri, importanţa prevenţiei şi modalităţi prin care pacienţii pot fi mai bine informaţi, inovaţia în tratarea cancerului, bolilor cardiologice, bolilor autoimune, diabetului şi hepatitei.
Conform OMS, în prezent există peste 30.000 de boli cunoscute şi doar pentru 25 la sută dintre acestea s-a descoperit un tratament eficient. Prin urmare, pentru restul de 75 la sută dintre afecţiunile cunoscute încă se caută un tratament, iar acest lucru se poate realiza doar prin continuarea investiţiilor în cercetarea şi dezvoltarea de noi molecule.
Conferinţa a fost organizată în Capitală de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Trump a fost condamnat necondiționat în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: CONFERINŢA MEDIAFAX - ARPIM: Acceptăm să plătim clawback. România nu are bani pentru cheltuielile sistemului medical - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe