CONFERINŢA Mediafax Health: Sofianos (Grup SofMedica) - Dacă nu luăm măsuri pentru bolile cronice, vom asista la o explozie

Bolile cronice sunt ca un iceberg care devine din ce în ce mai mare şi, dacă nu vom lua măsuri de precauţie, toţi ne vom confrunta cu această "bombă" care va exploda, a declarat miercuri, cu prilejul lansãrii studiului PREDATORR, Georgios Sofianos - CEO Grup SofMedica.

Urmărește
683 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA Mediafax Health: Sofianos (Grup SofMedica) - Dacă nu luăm măsuri pentru bolile cronice, vom asista la o explozie

Georgios Sofianos (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Sofianos a spus, în conferinaţa "Mediafax Health", după prezentarea Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), că bolile cronice reprezintă un real pericol şi toate statele ar trebui să gândească măsuri.

El a precizat că sume din ce în ce mai mari se cheltuiesc pentru sănătate, iar efectul este că din ce în ce mai puţină lume este mulţumită. "Asta înseamnă că bolile cronice sunt într-o explozie. (...) E un iceberg care devine din ce în ce mai mare şi, dacă nu ne gândim toţi, dacă nu avem imaginea de ansamblu şi nu stăm împreună pentru a vedea cum putem combate această imagine, să luăm măsuri toţi, împreună, generaţia noastră şi generaţiile care sunt alături de noi ne vom confrunta cu această bombă care va exploda şi va fi prea târziu. Noi suntem aici, suntem deschişi şi dacă putem din când în când să vorbim şi să gândim ca într-o familie, cred că rezultatele pot fi la fel de bune precum cele din dializă", a arătat Sofianos.

CEO-ul de la Grup SofMedica a mai spus că în lume se vorbeşte, din ce în ce mai des, despre sustenabilitate, iar după criza din 2007 s-a înţeles că degeaba se construieşte ceva care nu este sustenabil. "Sustenabil, pentru noi, înseamnă că toţi factorii implicaţi trebuie să adauge valoare. Noi vrem să fim adăugători de valoare, creatori de valoare pentru pacienţi, pentru că ei au dreptul de a alege în ce spital sau centru intră, pentru comunitatea medicală şi pentru sistem şi, în ultimul rând, pentru companie. Ca să meargă această piramidă şi ca să poată fi aceste rezultate, trebuie să fie sinergie. S-a demonstrat că atunci când parteneri din sectorul privat îşi fac treaba, şi Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională îşi fac treaba. Sunt organisme internaţionale, cum ar fi Banca Mondială, care prezintă sistemul dializei din România ca o poveste de succes", a spus Georgios Sofianos.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, la acelaşi eveniment, că la sfârşit de an nu există niciun fel de problemă privind finanţarea programelor naţionale, el precizând că programul de dializă este cel mai bine controlat şi nu au fost niciodată probleme, nici măcar atunci când au fost inundaţii sau alte calamităţi naturale.

Studiul Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi, prezentat miercuri în conferinţa "Mediafax Health", a fost demarat în 2013 şi realizat de Societatea Română de Nefrologie, în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

PREDATORR este primul studiu care permite aprecierea cu acurateţe a prevalenţei bolii cronice de rinichi în România, fiind finanţat de Grupul SofMedica, prin compania International Healthcare Systems (IHS) - Centre de Nefrologie şi Dializă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici