CONFERINŢA MEDIAFAX - Pacienţii Hospice Casa Speranţei, consultaţi în sistem de telemedicină

Pacienţii Fundaţiei Hospice Casa Speranţei pot beneficia de consultaţii extinse în sistem de telemedicină, medicii, asistenţii medicali şi cei sociali fiind implicaţi direct în utilizarea sistemului informatic integrat şi a tabletelor, în cadrul proiectului MobiHope.

Urmărește
139 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Pacienţii Hospice Casa Speranţei, consultaţi în sistem de telemedicină

CONFERINŢA MEDIAFAX - Pacienţii Hospice Casa Speranţei, consultaţi în sistem de telemedicină (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Prima componentă a proiectului MobiHope, dezvoltat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, în cadrul programului "Mobile for Good", a constat în digitalizarea întregii documentaţii asociate serviciilor de îngrijiri paliative furnizate în Braşov, Bucureşti, Zărneşti şi Făgăraş.

Cea de-a doua etapă a proiectului vizează utilizarea tehnologiilor mobile de către echipele interdisciplinare ale Fundaţiei Hospice Casa Speranţei, medici, asistenţi medicali şi asistenţi sociali, indiferent de localizare.

Prin conferinţe video, pacienţii vor avea acces la consultaţii extinse, în sistem de telemedicină.

"La Hospice Casa Speranţei tratăm pacientul per ansamblu, nu îi tratăm doar problemele medicale, ci şi pe cele sociale. De asemenea, încercăm să avem în vedere întreaga familie, pentru că de multe ori ea este cea care se simte neputincioasă", a declarat preşedintele fondator al fundaţiei, Graham Perolls, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Technology for Social Change, organizată în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România.

Proiectul include şi un serviciu de suport, de tip help-line, în beneficiul pacienţilor aflaţi în evidenţa Fundaţiei Hospice Casa Speranţei. Acest serviciu va avea infrastructura corespunzătoare în Braşov, însă va fi accesibil şi pacienţilor din celelalte zone de funcţionare ale organizaţiei neguvernamentale.

"O altă parte a proiectului este un serviciu de gardă de 24 de ore, pentru ca pacienţii de acasă să fie siguri că cineva îi poate ajuta. Dacă la miezul nopţii starea se înrăutăţeşte, pot suna la camera noastră de gardă, pentru a fi ajutaţi să treacă de acest episod", a mai spus Graham Perolls.

Până în prezent, au fost primite 2.940 de apeluri în cadrul serviciului help-line, au fost completate 704 dosare electronice ale pacienţilor, iar 127 de angajaţi ai Fundaţiei Hospice Casa Speranţei sunt implicaţi direct în acordarea de servicii pentru pacienţi, precum şi în utilizarea sistemului informatic integrat şi a tabletelor.

Proiectul face parte din programul "Mobile for Good" al Fundaţiei Vodafone România. Până acum au fost dezvoltate 11 proiecte, naţionale şi regionale, de care beneficiaza mii de persoane care, datorita tehnologiei, au o viaţă mai bună.

"La începutul acestui an, am avut o rundă de finanţare de tipul open call for proposals, în cadrul căreia am primit 71 aplicaţii şi am selectat opt proiecte noi, în valoare totală de peste jumătate de milion de euro. Toate aceste proiecte urmează să înceapă în maxim o lună", a declarat directorul Fundaţiei Vodafone România, Angela Galeţa.

Selecţia proiectelor "Mobile for Good" se realizează prin runde de finanţare anuale. Organizaţiile non-guvernamentale care au în plan utilizarea tehnologiei mobile pentru rezolvarea unor probleme reale, în domeniile educaţie şi sănătate, şi în beneficiul persoanelor defavorizate fizic, social şi economic, pot aplica astfel pentru finantare.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici