- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.10.2014, 11:29)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFERINŢA MEDIAFAX - Rovana Plumb: Nu se pune problema naţionalizării Pilonului II de pensii, mergem pe sistem multipilon
Guvernul face o analiză a sistemului privat de pensii, cu asistenţa Băncii Mondiale, dar se va merge pe sistemul multipilon, nu se pune problema naţionalizării Pilonului II de pensii private, a declarat luni ministrul Muncii, Rovana Plumb, la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions.
Urmărește
556 afișări
CONFERINŢA MEDIAFAX - Rovana Plumb: Nu se pune problema naţionalizării Pilonului II de pensii, mergem pe sistem multipilon (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
"Mesajul Guvernului este că mergem pe un sistem multipilon. Nu se pune problema naţionalizării pilonului II de pensii private obligatorii", a spus ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Rovana Plumb a adăugat că sistemul de pensii este foarte important pentru România, iar preocuparea este de a-l face sustenabil pentru cei care sunt deja în plată, dar şi pentru generaţiile viitoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Citeşte şi:
CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministrul Muncii: Salariul minim brut va creşte cu 75 de lei din ianuarie, la 975 de lei
Ministrul a precizat că îmbătrânirea populaţiei este o problemă sistemică nu doar pentru România, aceasta afectând toate statele UE.
"Se discută deja de patru ani de zile şi s-a cerut reformarea sistemelor de pensii în general. Ar trebui să preluăm cele mai bune practice. Încă se lucrează la nivelul statelor membre", a spus ministrul Muncii.
Rovana Plumb a făcut referire la două aspecte, respectiv sistemul public de pensii, precizând că în acest moment nu există niciun risc în ce priveşte plata pensiilor, şi sistemele private, arătând că Guvernul susţine sistemul multipilon.
"Pe pilonul I, nu au fost făcute majorări timp de patru ani, acestea fiind făcute abia în 2013. Vom asigura aplicarea legii pentru ca şi în 2015 pensiile să se majoreze cu cinci procente, întrucât bugetul permite acest lucru. În ce priveşte Pilonul II şi Pilonul III, Guvernul susţine sistemul multipilon şi considerăm că este necesar să existe complementaritate, dar şi o completare a veniturilor pentru cei care muncesc acum. (...) Să vedem dacă randamentul economic este cel pe care îl ţintesc. Din datele pe care le-am citit, se demonstrează acest lucru. Intenţia Guvernului este de a continua susţinerea sitemului multipilon în România şi găsirea de soluţii ca să avem cât mai mulţi contribuabili", a mai spus Rovana Plumb.
La conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions, organizată în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, se discută despre rolul social al Pilonului II şi Pilonului III în sistemul naţional de pensii, rolul pensiilor private în asigurarea stabilităţii fiscale a României şi în economia ţării, precum şi modalităţi pentru a încuraja dezvoltarea acestora, performanţele de până acum şi provocările viitoare în acest sistem, contribuţia fondurilor de pensii private la dezvoltarea pieţei private de capital, dar şi experienţele altor ţări europene şi comportamentul fondurilor de pensii private în materie de etică, securitate şi garanţii pentru beneficiari.
În cei şapte ani de la lansare, fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au ajuns la un număr total de participanţi de 6,2 milioane şi administrează active nete de 4 miliarde de euro. În prezent, cota de contribuţie virată către Pilonul II este de 4,5% din veniturile brute ale participanţilor, aceasta evoluând de la nivelul de 2% din momentul startului sistemului (2008) şi urmând să ajungă la 6%, cu o creştere de jumătate de punct procentual anual, până în 2016. Din punct de vedere al performanţelor investiţionale, fondurile de pensii private obligatorii au realizat, de la lansarea lor şi până în prezent, un randament mediu anual de 11,3%.
Citește pe alephnews.ro: Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe