- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Savu: 250.000 de bolnavi au fost internaţi, în 2011, în cele 19 spitale ale municipalităţii
Aproximativ 250.000 de bolnavi au fost internaţi, în 2011, în cele 19 spitale ale municipalităţii, iar aproape jumătate de milion de persoane au avut internare de o zi, a declarat, joi, directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti, Marius Savu, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.
Marius Savu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
"Dacă punem şi aparţinătorii, au trecut peste un milion de oameni prin spitalele din Capitală, ceea ce înseamnă foarte mult. E mult pentru numărul de medici şi de asistente pe care îl avem. Am ajuns la un paradox. Dacă acum câţiva ani nu aveam pacienţi la Colţea pentru că era în construcţii, acum am ajuns să-i trimitem pentru tratamentele oncologice de întreţinere în judeţe, pentru că spitalul este sufocat de cereri din Bucureşti şi din ţară", a spus directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
Mariu Savu a atras atenţia că, din păcate, donaţiile nu se numără printre sursele de finanţare ale spitalelor.
"O sursă de venit, pe care nu o văd în Bucureşti, este partea de donaţii. Oamenii cu bani din România nu prea dau bani pentru spitale", a spus Savu.
El a adăugat că o altă problemă a spitalelor care ar trebui să fie rezolvată este resursa umană.
"Vorbim aici de normarea pe pat. Nu văd de ce nu poţi să angajezi oameni dacă ai buget. Nu este suficient să avem posturi ocupate, ci să stimulăm personalul care de fapt îngrijeşte bolnavul. Vorbim aici de felul în care poţi să-i remunerezi, pentru că nu avem instrumentele legale necesare pentru a putea face acest lucru", a mai spus directorul ASSMB.
Marius Savu a precizat că, în opinia lui, spitalele nu se vor putea dezvolta în lipsa parteneriatelor public-private, dar a atras atenţia unităţile sanitare că trebuie să-şi păstreze caracterul social.
"Va trebui să păstrăm caracterul social al spitalului public. Nu ştiu cum vom face acest lucru, dar sunt mulţi oameni necăjiţi care au acces în spitalele publice. Va fi foarte important de văzut cum o să obligi aceste spitale să nu se ducă doar spre zona profitului şi să accepte astfel de pacienţi. (...) Spitalul trebuie să funcţioneze autonom, independent şi în competiţie cu cele private, dar trebui să existe obligativitatea de a lăsa liber accesul celor care nu-şi permit să beneficieze de anumite asigurări", a subliniat Marius Savu.
La conferinţa Mediafax Talks about Health Reform au vorbit despre noul concept de organizare a spitalelor şi sistemul asigurărilor, propuse în proiectul legii sănătăţii, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă şi secretarul de stat Vasile Cepoi, precum şi reprezentanţi ai pacienţilor, ai companiilor private de asigurări şi ai producătorilor de medicamente.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO