Conferinţă Mediafax şi APAH-RO dedicată "Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei"

Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), organizează o conferinţă de presă dedicată "Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei", marcată în toată lumea în data de 28 iulie.

Urmărește
422 afișări
Imaginea articolului Conferinţă Mediafax şi APAH-RO dedicată "Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei"

Conferinţă Mediafax şi APAH-RO dedicată "Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei"

Conferinţa, din seria "Mediafax Health Conferences", are loc la Hotel Howard Johnson, sala Platinum, începând cu ora 9.30 şi este susţinută de: Dorel Săndesc - Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii; Vasile Ciurchea - Preşedinte CNAS; Marius Savu - Preşedinte, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM); Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel – Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş"; Radu Zamfir - Medic specialist chirurg, Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni; Camelia Achim - Şef de Sectie, Institulul Clinic Fundeni/Membru în comitetul de conducere al Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului (ASRF); Galia Eremia - Preşedinte Filiala Iaşi a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO); Mioara Băiceanu - Reprezentant Filiala Piatra Neamţ a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO); Gheorghe Ionescu - Preşedinte Asociaţia SANO-HEP România; Lutmila Casian - Preşedinte Asociaţia Sanovit din Republica Moldova.

Conferinţa de presă reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor, specialişti, asociaţii ale pacienţilor şi reprezentanţi ai presei.

La ora 13.00, de pe terasa Hotelului Howard Johnson vor fi lansate în aer baloane colorate, purtătoare de mesaje ale pacienţilor.

Potrivit estimărilor OMS, circa 1,4 milioane de persoane se îmbolnăvesc anual de hepatita A, 240 de milioane suferă de hepatită de tip B, iar 150 de milioane au contractat virusul hepatic C. La nivel mondial, hepatita ucide în fiecare an circa 1,4 milioane de persoane şi afectează alte sute de mii de persoane în întreaga lume. În România, sunt estimate a fi 10% din cele 12 milioane de persoane din Europa, care se presupune că ar fi infectate cu virus hepatic C. Alarmant este faptul că specialiştii prognozează un vârf al incidenţei hepatitei în 2020, în urma cumulului obţinut între pacienţii infectaţi înainte de anul 1989 cu persoanele nou-infectate prin utilizarea de droguri intravenoase, piercing sau tatuaje. Potrivit celui mai recent raport lansat de Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de Ficat (ELPA), România se situează pe ultimul loc din 30 de state europene în ceea ce priveşte accesul pacienţilor cu hepatită la tratament şi servicii medicale specializate.

La conferinţă vot fi abordate teme de interes precum strategia privind prevenţia şi diagnosticarea precoce a hepatitei, accesul pacienţilor cu hepatită la tehnici terapeutice şi tratamente de ultimă generaţie. Vom afla mai multe date despre programul de transplant hepatic în România, iar pacienţii vor putea spune cu ce probleme se confruntă. Se va discuta de asemenea despre prevenţie, care este foarte importantă pentru toţi, despre rolul medicului de familie pentru pacienţii cu boli hepatice şi pentru societate, precum şi despre medicamentele destinate hepatitei care se vor regăsi pe lista de medicamente compensate şi gratuite.

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a organizat mai multe acţiuni cu impact social, tema centrală fiind hepatitele, manifestări care s-au derulat în perioada de 26-28 iulie în mai multe localităţi din ţară, inclusiv în Bucureşti (www.hepato.ro).

Toate aceste acţiuni au fost posibile cu sprijinul: Janssen, Bristol-Myers Squibb - în calitate de sponsori principali, Abbvie, MSD, Roche, Bioclinica, Biopredictive, Opticristal.

"Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei reprezintă momentul oportun să atragem atenţia populaţiei, dar şi autorităţilor că hepatita este o afecţiune ce nu trebuie ignorată. Prin mediatizarea şi popularizarea acestui eveniment sperăm să încurajăm oamenii, indiferent de vârstă sau zona din care provin, să se confrunte cu această boală care face ravagii la nivel mondial, să conştientizeze că există şi să nu o ignore, deci să ia măsurile preventive necesare. În România, vorbim de peste 600.000 de persoane care sunt infectate cu virusul hepatitei C şi aproape un milion infectate cu virusul hepatitic B. La nivel mondial, hepatita ucide în fiecare an circa 1,4 milioane de persoane şi afectează alte sute de mii în întreaga lume", a declarat Marinela Debu, preşedintele APAH-RO.

"Ne-am implicat în această campanie şi în organizarea conferinţei pentru că este responsabilitatea noastră, ca agenţie de presă, să semnalăm problemele cu care oamenii s-ar putea confrunta şi să conştientizeze că trebuie să acorde o importanţă deosebită unei boli extrem grave, care deşi nu doare, ucide. Este esenţial ca din această campanie să se înţeleagă şi rolul prevenţiei, precum şi ce trebuie făcut pentru a limita îmbolnăvirile şi a avea cât mai puţine decese", a afirmat Elvira Gheorghiţă, senior reporter Mediafax, care va fi moderatorul conferinţei.

Pentru mai multe detalii despre conferinţă accesaţi: http://www.mediafaxtalks.ro/category/hepatita.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Cu motto-ul „Pentru drepturile tale!”, APAH-RO (membru în APCR – Alianţa Pacienţilor Cronici din România, ELPA – Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de ficat şi WHA – Alianţa Mondială a Hepatitei) este o entitate neguvernamentală, înfiinţată în anul 2009, la iniţiativa unui grup de pacienţi din întreaga ţară. Organizaţia militează pentru creşterea gradului de depistare şi accesul la tratament. Activitatea organizaţiei se bazează pe lobby pentru creşterea accesului la tratament a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, activităţi de informare şi sprijin în rândul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce priveşte importanţa depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale şi a importanţei tratamentului făcut la timp, ţinând cont strict de recomandările medicilor. Mai multe detalii despre activitatea APAH-RO se pot găsi pe site-ul www.hepato.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici