Wray a avertizat că guvernul chinez „reprezintă o ameninţare şi mai serioasă la adresa întreprinderilor occidentale decât îşi dau seama chiar şi mulţi oameni de afaceri sofisticaţi” şi că este „hotărât să vă fure tehnologia”.
Programul de hacking al guvernului chinez este „mai mare decât cel al tuturor celorlalte ţări majore la un loc”, potrivit lui Wray.
Pe parcursul anului trecut, Marea Britanie a împărtăşit informaţii cu 37 de ţări pentru a le ajuta să se apere împotriva spionajului cibernetic, a declarat McCallum, adăugând că în luna mai au dejucat o ameninţare sofisticată care viza companii aerospaţiale critice, scrie Reuters.
Vorbind despre Taiwan, pe care China îl consideră o provincie, Wray a spus că China ar putea încerca să îl preia cu forţa şi, dacă acest lucru s-ar întâmpla, „ar reprezenta una dintre cele mai îngrozitoare perturbări ale afacerilor pe care lumea le-a văzut vreodată”.
„Presupunerea occidentală larg răspândită că prosperitatea în creştere în China şi conectivitatea tot mai mare cu Occidentul ar duce automat la o mai mare libertate politică s-a dovedit, din păcate, a fi pur şi simplu greşită”, a declarat McCallum.
„Acuzaţiile aduse Chinei de către oficialii serviciilor de informaţii din SUA şi Marea Britanie sunt complet nefondate, iar aşa-zisele cazuri enumerate de aceştia sunt pură vânătoare de umbre”, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei Chinei în Marea Britanie, ca răspuns la o întrebare referitoare la comentariile făcute de McCallum şi Wray.
Purtătorul de cuvânt a precizat că China a îndemnat ambele ţări să „aibă o înţelegere clară a tendinţei vremii, să renunţe la mentalitatea Războiului Rece, care s-a depăşit de mult, să înceteze să răspândească „ameninţarea Chinei” şi să nu mai creeze confruntări şi conflicte”.