Consiliul de Atestare a Diplomelor a admis sesizarea legată de teza de doctorat a lui Darius Vâlcov şi o va analiza

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) anunţă că a admis sesizarea referitoare la teza de doctorat a consilierului premierului Darius Vâlcov şi că o va analiza.

Urmărește
931 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Atestare a Diplomelor a admis sesizarea legată de teza de doctorat a lui Darius Vâlcov şi o va analiza

Consiliul de Atestare a Diplomelor a admis sesizarea legată de teza de doctorat a lui Darius Vâlcov şi o va analiza

"Vă inaintăm sesizarea referitoare la teza de doctorat a domnului Vâlcov Darius Bogdan cu titlul "Perfectionarea managementului financiar al intreprinderii in perspectiva aderdrii Romaniei la Uniunea Europeana ", sustinuta la Academia de Studii Economice insolita de documentele in format hartie, inregistrata la UEFISCDI cu nr. 510127.02.20Ig. Sesizarea respecta cerintele OM 3482124.03.2016 si este transmisa cdtre CNATDCU in vederea
demararii procesului de analizare si solutionare a acesteia", arata Consiliul.

Potrivit PressOne, consilierul premierului Viorica Dăncilă că ar fi plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. „După analizarea lucrării, putem prezenta dovezi de plagiat pentru mai bine de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei. Sursele originale pe care le-am identificat sunt exclusiv cărţi de economie, care nu sunt disponibile online”, susţine Emilia Şercan într-un articol în Pressone.

Darius Vâlcov s-a înscris la doctorat în 2001, când România se afla la începutul perioadei de preaderare la Uniunea Europeană (UE). "Această informaţie devine relevantă când citim titlul tezei sale: "Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană". Lucrarea a fost susţinută la un an după ce România aderase la UE, deci tema de cercetare nu se mai justifica la acel moment. Cu toate că studiile doctorale au durat 7 ani, iar tema îşi pierduse orice importanţă la momentul susţinerii tezei, Darius Vâlcov nu a reuşit să producă o lucrare originală", potrivit sursei citate.

În 2001, anul înscrierii la doctorat, el a devenit şi student al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Spiru Haret", pe care avea să o absolve trei ani mai târziu, în 2004. În bibliografia tezei sale de la ASE sunt menţionate patru articole pe care le-a semnat împreună cu Cristian Florin Ciurlău – actualmente conferenţiar universitar la Facultatea de Finanţe, Bănci şi Contabilitate a Universităţii "Dimitrie Cantemir". După ce Vâlcov a devenit, în 2014, ministru de Finanţe, Ciurlău a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Loteria Română. Ulterior, în noiembrie 2017, Ciurlău a devenit membru în Consiliul de Programare Economică, entitate care face parte din Comisia Naţională de Prognoză.

Darius Vâlcov a negat acuzaţia de plagiat, susţinând că acest lucru este exclus. ""Pentru că nu era suficientă decredibilizarea mea, cu invenţii privind lingouri şi bani ascunşi prin cimitire, mai nou, o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI (am inclus aici şi acoperiţii), cataloghează teza mea de doctorat drept una parţial plagiată. Răspunsul meu este simplu: EXCLUS!", a transmis Vâlcov, pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici