- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.01.2020, 19:13)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consiliul Elevilor vrea ca anul şcolar să înceapă mai devreme: Este momentul să se asume
Consiliul Naţional al Elevilor transmite că nu renunţă la propunerea ca anul şcolar să înceapă pe 1 septembrie deoarece această structură ajută elevii, iar proiectul Ministerului potrivit căruia cursurile să înceapă pe 14 septembrie duce la dezechilibru.
Urmărește
614 afișări
Consiliul Elevilor vrea ca anul şcolar să înceapă mai devreme: Este momentul să se asume
„Consiliul Naţional al Elevilor nu renunţă la propunerea de începere a cursurilor pe 1 septembrie. (...) Astfel, propunerea structurii, susţinută în repetate rânduri atât în cadrul comisiilor de dialog social, cât şi în spaţiul public, este ca anual cursurile să înceapă pe 1 septembrie şi să se finalizeze pe 1 iunie. De-a lungul timpului, au existat mai multe reglementări dorite de către cei aflaţi la masa deciziilor, în sensul tergiversării începerii anului şcolar pentru elevi, pornind de la falsa prezumţie de necesitate”, transmite Consiliul Naţional al Elevilor, printr-un comunicat de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit sursei citate, proiectul depus de Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, potrivit căruia cursurile în noul an şcolar vor începe în data de 14 septembrie 2020, iar vacanţa de iarnă nu va mai fi asimilată cu vacanţa intersemestrială, ar conduce spre dezechilibru din punct de vedere educaţional.
Durata inegală a semestrelor afectează continuitatea actului didactic, împărţirea materiei fiind dificil de realizat, iar perioada ce se încadrează între vacanţa de iarnă şi cea intersemestrială a ajuns, în ultimii ani, să fie dedicată exclusiv rezolvării situaţiei şcolare, şi nu aprofundării materiei, în conformitate cu programa şcolară, spun elevii.
„Începerea cursurilor mai devreme înseamnă şi o finalizare mai timpurie a acestora, ceea ce îi eliberează pe elevi de presiunea susţinerii examenelor de final de ciclu de învăţământ în condiţii de temperature necorespunzătoare, în săli de clasă lipsite de sisteme de aer condiţionat. La rândul lor, elevii din învăţământul profesional şi tehnic sunt avantajaţi de o astfel de măsură, terminând cursurile de practică mai devreme, nu în luna iulie, când din cauza temperaturilor ridicate şi a condiţiilor improprii de desfăşurare a actului educaţional, aceştia nu mai pot asimila informaţia livrată la un randament satisfăcător”, mai spune Consiliul Elevilor.
În ciuda faptului că aceste argumente sunt prezentate decidenţilor cu fiecare ocazie ivită, măsura este ignorată, în favoarea unei vacanţe mai lungi, sunt de părere elevii.
„Nu renunţăm la o propunere care este în beneficiul elevilor din România şi nu suntem înţelegători, atâta timp cât educaţia nu va fi prioritară. Este momentul ca la Educaţie să se asume politic o decizie benefică pe termen lung.”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Antonia-Laura Pup.
Ministerul Educaţiei a lansat, luni, în dezbatere publică, proiectul privind structura anului şcolar pentru 2020 - 2021, care arată că pe 14 septembrie ar putea începe cursurile. Anul acesta, şcoala a început pe 9 septembrie.
Potrivit Ministerului Educaţiei, proiectul supus dezbaterii publice arată că anul şcolar se structurează pe două semestre, 34 de săptămâni, după cum urmează:
- Semestrul I - 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie - 29 ianuarie 2021)
- Semestrul al II-lea - 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)
„Având în vedere perioada în care vor avea loc Sărbătorile Pascale, am propus fracţionarea vacanţei de primăvară pentru a permite familiilor reunite, inclusiv membrilor din diaspora, să celebreze împreună.”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.
Vacanţele elevilor sunt programate astfel:
- Vacanţa de iarnă (23 decembrie 2020 - 10 ianuarie 2021)
- Vacanţa intersemestrială (30 ianuarie - 7 februarie 2021)
- Vacanţa de primăvară
- Paştele Catolic (2 - 11 aprilie)
- Paştele Ortodox (30 aprilie - 9 mai)
- Vacanţa de vară (18 iunie 2021 - data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului şcolar 2021-2022).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Pâine, eugenii înmuiate şi salam mărunţit, hrana pentru bolnavii unui spital de psihiatrie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe