- Home
- Social
- CONSTANŢA, (11.11.2016, 13:45)
- Cătălin Legănel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Constanţa: Judecătorul din dosarul grădiniţei “Micul Regat”, recuzat pentru a treia oară
Avocaţii care reprezintă familiile copiilor în dosarul grădiniţei “Micul Regat", aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa, l-au recuzat din nou pe judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, nemulţumiţi în principal de faptul că acesta insistă ca minorii să fie audiaţi în şedinţă.
Urmărește
449 afișări
Constanţa: Judecătorul din dosarul grădiniţei “Micul Regat”, recuzat pentru a treia oară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Shutterstock)
Astfel, procesul a fost suspendat până la analizarea solicitării de către o altă instanţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La Judecătoria Constanţa a avut loc, vineri, o nouă înfăţişare în dosarul grădiniţei “Micul Regat", şi, din nou, copiii citaţi ca martori cu mandat nu au fost prezenţi în sala de judecată. Deşi jandarmii i-au căutat la domicilii, nici aceştia şi nici părinţii lor nu au fost de găsit.
De data aceasta însă, judecătorul Alexandru Bogdan Arhip nu a mai putut amendat Jandarmeria, aşa cum a procedat la termenul precedent din dosar, şi nici pe părinţii copiilor, după ce apărătorii acestora au recuzat instanţa de judecată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Recuzarea vine şi după ce Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a finalizat cercetarea judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, stabilind că acesta a comis două abateri disciplinare în dosar, acţiunea fiind înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.
"Cred că este a treia sau a patra cerere de recuzare pe care am formulat-o. De această dată însă, apreciez că temeiurile pe care le-am invocat sunt susţinute de comunicatul de presă dat de către CSM, de unde rezultă că faţă de magistrat s-a dispus, urmare a sesizării noastre, dar şi a sesizărilor din oficiu, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de acesta. Pe cale de consecinţă, din punctul nostru de vedere, imparţialitatea judecătorului este în mod clar, în mod cert, afectată, întrucât acţiunea disciplinară are legătură exact cu anumite abateri disciplinare constatate ca fiind săvârşite în derularea procedurilor judiciare în acest dosar”, a declarat Marius Mocanu, unul dintre avocaţii angajaţi de părinţi.
Pe de altă parte însă, avocaţii apărării susţin că până la un verdict din partea Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Alexandru Bogdan Arhip nu poate fi acuzat că a greşit cu ceva, iar acesta i-ar putea acuza la rândul lui pe avocaţii copiilor de obstrucţionarea justiţiei.
"Judecătorul, chiar dacă s-a declanşat împotriva lui o cercetare disciplinară, ca orice persoană, beneficiază de prezumpţia de nevinovăţie. Până la urmă nu s-a stabilit niciun verdict de către cei care îl verifică în CSM. Aşa că în situaţia asta mi se pare o exagerare, o tergiversare, iar eu, în locul judecătorului, cred că aş face ceva puţin mai mult şi poate nu ar fi rău să ia în calcul şi obstrucţionarea justiţiei. Să sesizez parchetul pentru obstrucţionarea justiţiei, să facă cercetări”, a declarat avocatul Alexandru Niţă.
Şedinţa de judecată de vineri a fost amânată până când se va analiza cererea de recuzare a judecătorului Alexandru Bogdan Arhip.
Acesta a mai fost recuzat de două ori până în prezent, de fiecare dată fiind respinsă, iar în luna august avocaţii părinţilor copiilor au solicitat şi strămutarea dosarului la o altă instanţă, cerere din nou respinsă.
Şase angajate ale grădiniţei private "Micul Regat” din Constanţa sunt acuzate că îi băteau pe copii şi îi ameninţau, existând imagini în care se poate vedea cum copiii sunt pălmuiţi sau târâţi. De asemenea, potrivit unuia dintre avocaţi, copiii primeau vin pentru a dormi la prânz, iar când se trezeau li se dădea cafea.
"Grădiniţa era prevăzută cu un sistem de supraveghere care în mod normal era pornit în fiecare zi până la orele prânzului. În perioada normală de filmare totul era în regulă, dar în două zile, la sfârşitul anului trecut, sistemul a fost uitat pornit după ora 12.00, iar în acel timp au fost filmate imaginile care au apărut în presă. (...) Imaginile erau accesibile, conform contractului. Părinţii aveau dreptul să vadă imaginile, iar în contract se stipula faptul că se filmează până la ora 12.00. Părinţii puteau să intre on-line să vadă imaginile. Şi au ajuns în posesia imaginilor absolut întâmplător. Sunt 60 de copii la acea grădiniţă şi un singur părinte a văzut întâmplător aceste imagini", declara, în iunie 2014, avocatul Ştefan Roman.
Citeşte şi: Jandarmeria, amendată în dosarul grădiniţei “Micul Regat”, unde câţiva copii ar fi fost agresaţi
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe