Constanţa: Numărul cererilor de cazare în căminele studenţeşti, cu 400 mai mare decât al locurilor

Numărul cererilor depuse de studenţi pentru un loc de cazare în căminele Universităţii "Ovidius" din Constanţa îl depăşeşte cu circa 400 pe cel al locurilor disponibile, dar reprezentanţii instituţiei spun că în fiecare an reuşesc să răspundă tuturor solicitărilor în a doua etapă de repartizare.

Urmărește
565 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Numărul cererilor de cazare în căminele studenţeşti, cu 400 mai mare decât al locurilor

Constanţa: Numărul cererilor de cazare în căminele studenţeşti, cu 400 mai mare decât al locurilor (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Universităţii "Ovidius" din Constanţa, depunerea cererilor de cazare în cămine s-a făcut, în premieră în acest an, exclusiv online, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Numărul total de locuri în cele patru cămine ale universităţii este de 1.327, dar din acestea se scad 371 de locuri speciale - destinate bursierilor statului român, studenţilor familişti, persoane cu dizabilităţi etc, astfel că numărul total de locuri care se repartizează conform criteriilor de ierarhizare în anul universitar 2015-2016 este de 956. Pentru acestea, în prima etapă, s-au înscris 1.321 de studenţi.

"Lista preliminară va fi afişată miercuri, iar clasamentul final validat cu studenţii care au obţinut un loc de cazare va fi publicat la data de 27 septembrie, până la ora 23.59", a spus purtătorul de cuvânt al universităţii, Daniel Citirigă.

Potrivit acestuia, niciun student care doreşte şi alege să stea într-unul dintre căminele universităţii nu va rămâne fără loc de cazare, pentru că, deşi se înscriu pe liste, unii studenţi renunţă la cămin, astfel că apar locuri libere.

"Cei care nu prind acum un loc de cazare mai au o şansă pe 3 octombrie, când are loc a doua etapă de repartizare. Studenţii care nu ocupă un loc în cămin după primul clasament sau după clasamentul final validat, vor avea statusul «în aşteptare» şi ar putea ocupa locurile lăsate libere de către studenţii care, deşi s-au înscris la cazare, nu au plătit taxa de cămin pentru luna octombrie, nu au semnat contractul de cazare ori şi-au exprimat opţiunea de a renunţa la locul obţinut", a precizat Citirigă.

Reprezentanţii instituţiei au spus că în această lună au fost făcute lucrări de renovare acolo unde a fost necesar, au fost zugrăvite camerele mai murdare, s-a reparat sau schimbat mobilierul deteriorat şi au fost înlocuite instalaţiile sanitare defecte, astfel că studenţii se vor putea caza în camere în condiţii bune.

Universitatea "Ovidius" din Constanţa dispune de aproximativ 1.300 de locuri de cazare, în patru cămine, două pe Aleea Studenţilor nr. 1 şi două în incinta complexului universitar de pe Bulevardul Mamaia nr. 124. Camerele destinate studenţilor în cele patru cămine sunt în sistem garsonieră, cu bucătărie la capătul culoarului, în fiecare cameră putând locui până la patru persoane.

Tarifele sunt la fel ca anul trecut, adică 280 de lei pentru studenţii la forma de învăţământ cu taxă şi 165 de lei pentru studenţii la forma de învăţământ fără taxă.

Pe de altă parte, cei care nu reuşesc să prindă un loc în cămin sau nu doresc să locuiască în campus, pot alege dintre numeroasele oferte de la particulari. Preţurile de cazare sunt cuprinse între 50 de euro/persoană/ lună pe cameră şi ajung până la 350 de euro/ apartament, în funcţie de dotările locuinţelor şi de zona în care se află acestea. La mijloc se află preţurile pentru grasoniere, care pot fi închiriate cu aproximativ 150-200 de euro pe lună.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici