Constanţa: Protest al angajaţilor Oil Terminal faţă de decizia de reducere a săptămânii de lucru

Aproximativ 500 de angajaţi ai Oil Terminal Constanţa au protestat, miercuri după-amiază, timp de oră, în curtea instituţiei, faţă de decizia conducerii de reducere a săptămânii de lucru de la cinci la patru zile, fapt ce însemna şi o diminuare a salariile cu aproximativ 20-30 la sută.

Urmărește
33 afișări

Liderul de sindicat de la Oil Terminal, Aurel Gheorghe, a declarat corespondentului MEDIAFAX că angajaţii societăţii sunt nemulţumiţi de decizia respectivă.

"Aproximativ 500 de oameni au protestat faţă de decizia conducerii, de reducere a săptămânii de lucru de la cinci la patru zile, ceea ce înseamnă şi o diminuare a salariilor cu 20-30 la sută”, a afirmat Aurel Gheorghe.

El a mai spus că a avut o întâlnire, miercuri după-amiază, cu conducerea Oil Terminal, care i-ar fi promis că această hotărâre va fi suspendată în viitoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie, care va avea loc până la sfârşitul săptămânii, urmând ca în 9 mai să aibă loc o întâlnire între conducerea societăţii şi reprezentanţii sindicaliştilor în care să se stabilească deciziile care pot fi luate pentru îmbunătăţirea situaţiei economice a Oil Terminal.

Consiliul de Administraţie al Oil Terminal a decis, săptămâna trecută, reducerea temporară a activităţii angajaţilor de la cinci zile pe săptămână la patru zile pe săptămână din cauza crizei economice, iar în acest mod cheltuielile instituţiei ar fi reduse cu 800.000 de lei pe lună.

Directorul Oil Terminal, Silviu Wagner, precizat, într-o conferinţă de presă, că ar fi avut şi varianta concedierii a 10-15 la sută dintre angajaţi, dar Consiliul de Administraţie a hotărât că este mai indicat să nu fie daţi oamenii afară, ci să lucreze doar patru zile pe săptămână, şi nu cinci pentru a putea face economii.

"Încă de la începutul lunii februarie au fost puse în aplicare mai multe măsuri de reducere a cheltuielilor şi ne referim la cheltuielile pe reparaţii-întreţinere, pe achiziţii şi, evident, reducerea cheltuielilor pe ceea ce înseamnă utilităţi. Tot pe această linie a recorelării veniturilor cu cheltuielile, s-a impus şi o anume compatibilizare a ceea ce se numeşte fondul de salarii. Şi atunci, discutând despre cheltuielile pe fondul de salarii şi având în vedere adresa Ministerului Finanţelor Publice nr. 445703 din 9.03.2011, în care ni se cerea să elaborăm o strategie privind restructurarea operatorilor economici cu capital majoritar de stat în conformitate cu prevederile punctului 23 din scrisoarea de intenţie încheiată cu FMI, mai exact, până la 15 aprilie noi trebuia să prezentăm un program de reducere, de restructurare, a locurilor de muncă în OIL Terminal, cu 10-15%”, a declarat Silviu Wagner.

Oil Terminal Constanţa este specializată în prestări de servicii privind primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, a păcurii şi a altor materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Ministerul Economiei deţine 59,62% din capitalul Oil Terminal. Fondul Proprietatea are o participaţie de 10% din titluri, iar diferenţa de 30,37% aparţine altor acţionari.

Cele mai recente tranzacţii cu acţiunile companiei au fost derulate miercuri, la preţul de 0,2295 lei pe unitate, iar la această cotaţie Oil Terminal are o capitalizare de 133,6 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici