- Home
- Social
- CONSTANŢA, (08.08.2018, 16:28)
- Cătălin Legănel
Constanţa şi Mamaia pot rămâne fără apă caldă din cauza datoriilor către furnizorii de apă şi gaz
Constănţenii, dar şi zecile de mii de turişti din Constanţa şi Mamaia ar putea rămâne fără apă caldă din cauza datoriilor de aproape 20 de milioane de lei, pe care Electrocentrale Constanţa (CET Palas) le are către furnizorii de gaze şi apă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
131 afișări
Constanţa şi Mamaia pot rămâne fără apă caldă din cauza datoriilor către furnizorii de apă şi gaz
Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de RAJA SA Constanţa, în prezent, Societatea Electrocentrale Constanta SA înregistrează către regia de apă un debit în valoare de peste 2,8 milioane de lei, reprezentând facturi de apă-canal şi penalităţi de întârziere din perioada aprilie - iulie 2018.
„Suntem nevoiţi să punem în aplicare prevederile contractuale şi să sistăm furnizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă către această entitate economică începând cu data de luni, 13 august”, se arată în comunicatul de presă citat.
În documentse se menţionează că RAJA SA a făcut tot ce a putut din punct de vedere legal pentru a recupera debitele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Misterul accidentului aviatic din Coreea de Sud se adânceşte. Datele de zbor şi înregistrările audio s-au oprit cu 4 minute înainte de accident. Investigator: "Este rar"
-
ANALIZĂ ZF. În România importurile asigură 60% din consumul de produse lactate în România
-
Ion Cristoiu: O moştenire a Războiului Rece: NATO
„Astfel, între reprezentanţii RAJA SA şi cei ai Electrocentrale Constanta SA au avut loc numeroase întâlniri de soluţionare a acestei situaţii pe cale amiabilă. Mai mult, în vederea recuperării creanţelor, au fost transmise notificări şi somaţii de plată prin executor judecătoresc”, spun reprezentanţii regiei de apă din Constanţa.
Ei precizează că, la rândul ei, RAJA este obligată să achite cu prioritate şi în termen legal, facturile emise de către furnizori, costurile pentru transportul şi tratarea apei potabile, dar şi epurarea apelor uzate la cei peste două milioane de abonaţi fiind semnificative, acestea adaugându-se impozitele, taxele şi redevenţele către bugetele locale şi de stat, dar şi rambursarea sumelor împrumutate de la BERD pentru cofinanţarea programelor europene.
„Nerecuperarea debitelor acumulate pune societatea RAJA SA Constanţa în imposibilitatea de achita facturile furnizărilor şi implicit, dincolo de voinţa noastră, de a priva toţi consumatorii de serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare”, se mai arată în comunicat.
Astfel, pentru ca debitul înregistrat să nu mai crească, în cazul în care Societatea Electrocentrale Constanta SA nu-şi va achita facturile restante, începând cu data 13 august, unitatea va fi debranşată de la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, pentru a fi recuperată întreaga datorie.
De asemenea, şi Romgaz a anunţat că are de încasat datorii restante în valoare de peste 16 milioane lei de la Electrocentrale Constanţa şi avertizează că vor sista livrările de gaze naturale.
„Romgaz a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. Pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante. Până în prezent, facturile aferente consumului, la data de 30 iunie 2018, se ridică la suma de peste 15,76 milioane lei, din care datoria restantă, facturată, este de 1,158 milioane de lei”, se arată într-un comunicat al Romgaz.
Datoriile restante, care au ajuns în prezent la peste 16,28 milioane de lei, au fost eşalonate, printr-o convenţie încheiată în luna aprilie a acestui an, dar, din aceste datorii, Electrocentrale Constanţa a achitat până la 31 iulie doar 1,271 milioane de lei, reprezentând primele două rate de eşalonare şi parţial a treia rată, la care se adaugă dobânzile.
„La data de 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanţa avea de achitat 1,158 milioane de lei reprezentând restanţa la a treia plată conform convenţiei. (…) Totodată, în lunile iunie şi iulie ale anului curent, deşi a fost notificată, Electrocentrale Constanţa nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată în avans, conform prevederilor contractuale în vigoare”, au transmis reprezentanţii Romgaz.
Potrivit acestora, în lipsa plăţilor imediate a datoriilor conform contractului, societatea de gaz va fi obligată să sisteze livrările de gaze naturale către Electrocentrale Constanţa.
Citește pe alephnews.ro: FT: Donald Trump și-a revizuit promisiunea de campanie de a pune capăt războiului din Ucraina în „24 de ore”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
J-Hope, membrul BTS, pleacă în turneul „Hope on the Stage”. Este primul turneu solo după încheierea serviciului militar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
CANCAN.RO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe