Construcţie din Galaţi unică în România, „invizibilă” pentru mulţi gălăţeni - FOTO, VIDEO

Turnul de televiziune din Galaţi, un obiectiv unic în România prin forma şi utilitatea construcţiei, pare „invizibil” pentru mulţi gălăţeni, pentru că nu este pus în valoare.

Urmărește
1181 afișări

Clădirea are 110 metri înălţime, este aşezată pe faleza Dunării şi poate fi văzută din Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Republica Moldova. Aproape de vârf are un restaurant circular de unde pot fi admirate oraşul şi regiunile din jur. În ciuda acestor avantaje, turnul nu este pus în valoare şi nu este folosit ca simbol al oraşului. Ca urmare, foarte mulţi localnici nu au intrat în interior, iar persoanele care nu au vizitat Galaţiul nu ştiu că în oraş există o construcţie unică în România.

„Turnul este un reper pentru gălăţeni, prin înălţimea şi prin forma construcţiei. A fost introdus în circuitele turistice, dar trebuie mai mult decât atât. Problema este că turnul nu poate fi vizitat în interior, se poate urca doar până la restaurantul circular aflat la 70 de metri înălţime. În rest este admirat doar de la exterior, din parcul de la bază pe care Primăria vrea să-l modernizeze. Este o clădire specială, în 2008 când mă aflam la studii la Facultatea de Istorie din Iaşi le-am prezentat colegilor o fotografie cu turnul. Au crezut că este o clădire din Statele Unite ale Americii, nu credeau că este o clădire din Galaţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, consilierul Direcţiei de Cultură Galaţi, Marius Mitrof.

Deşi este o construcţie impunătoare, turnul este „invizibil” pentru mulţi gălăţeni.

„Nu am urcat niciodată în vârf. Nu ştiu de ce nu am făcut-o, nu m-am gândit niciodată să o fac. Poate nu este promovat destul, nici nu eram sigur că se poate vizita. Ştiu că este un restaurant aproape de vârf, dar atât, nimic mai mult”, a spus un localnic.

La baza turnului este un parc pe care autorităţile intenţionează să-l reabiliteze.

Turnul a fost construit în 1968 şi, iniţial, a fost folosit pentru radiocomunicaţiile speciale. Ulterior, când televiziunea a început să câştige teren, turnul a fost utilizat şi pentru retransmiterea semnalului tv, primind totodată numele de Turnul de televiziune. Clădirea este deţinută de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi a fost făcută din beton armat. Aproape de vârf, clădirea are o construcţie modulară, cilindrică, cu trei etaje, în care se află un restaurant, relee şi instalaţii. Accesul în turn se face cu ajutorul unui lif interior sau pe scări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
construcţie,
galaţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici