Construcţii modulare, soluţia pentru reluarea cursurilor în şcolile afectate de inundaţii din Galaţi

Ministerul Educaţiei analizează posibilitatea instalării unor construcţii modulare pentru a asigura continuitatea procesului educaţional în şcolile grav afectate de inundaţiile recente din judeţul Galaţi.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Construcţii modulare, soluţia pentru reluarea cursurilor în şcolile afectate de inundaţii din Galaţi

Construcţii modulare, soluţia pentru reluarea cursurilor în şcolile afectate de inundaţii din Galaţi

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, au mers, luni, în şase unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi pentru a evalua nevoia de sprijin, astfel încât procesul educativ să poată fi reluat cât mai rapid.

În fiecare dintre unităţile de învăţământ vizitate, au avut loc discuţii cu directorii, cadrele didactice prezente şi autorităţile locale. Toate cele şase unităţi de învăţământ se află în zone afectate de inundaţiile din ultimele zile.

Primul punct pe agenda acestei deplasări a fost Slobozia Conachi, la Şcoala Gimnazială Nr. 1, unde sunt depozitate produse trimise deja de Guvern pentru a-i sprijini pe localnici (în spaţiile acestei unităţi de învăţământ sunt cazate câteva dintre persoanele care au avut de suferit din cauza inundaţiilor). Au urmat deplasări în comunele Pechea, Costache Negri şi Cudalbi, respectiv la patru şcoli şi o grădiniţă care întâmpină dificultăţi în activitate ca urmare a intemperiilor şi a efectelor acestora: Şcoala Gimnazială „Alexandru Moruzzi” - Pechea, Grădiniţa Violeta - Pechea, Liceul „Costache Conachi” - Pechea, Şcoala Gimnazială „Elena Negri” - Costache Negri şi Şcoala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu” - Cudalbi.

„Având în vedere gradul diferit de avarie a clădirilor, în acest moment se realizează o centralizare a nevoilor şcolilor din localităţile afectate, pentru ca sprijinul să fie direcţionat în mod eficient. De asemenea, pentru ca procesul educativ să reintre în normal cât mai repede, se ia în calcul relocarea activităţii didactice în alte unităţi de învăţământ sau sprijinirea cursurilor în format online sau hibrid. Acolo unde este nevoie de intervenţii majore pentru refacerea infrastructurii educaţionale, a fost avansată ca soluţie cu caracter temporar amplasarea unor construcţii modulare pentru desfăşurarea activităţii didactice”, reiese dintr-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici