- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Construcţiile ilegale de lângă Şanţul Cetăţii din Târgovişte au fost dărâmate
Construcţiile ilegale de lângă Şanţul Cetăţii din Târgovişte au fost dărâmate, miercuri, de angajaţii primăriei, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti, acţiunea având loc după ce localnicii au trimis adrese la toate instituţiile statului, deranjaţi de gălăgia provocată de persoanele campate în zonă.
Acţiunea a fost începută săptămâna trecută şi s-a încheiat miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgovişte, persoanele care aveau locuinţe ilegale pe Şanţul Cetăţii din Târgovişte s-au supus ordinelor municipalităţii şi au părăsit zona fără să provoace scandal.
"O să plecăm, nu avem ce să facem, o să ne stabilim în altă parte şi o să trăim. Avem copii şi trebuie să trăim şi noi undeva", a spus una dintre persoanele care aveau instalate corturi în zonă.
Localnicii spun că persoanele campate erau violente şi furau din gospodării, iar în ultimii ani au avut loc şi câteva incendii în zona respectivă.
Autorităţile locale, care au început săptămâna trecută demolarea construcţiilor ilegale din apropierea Cetăţii din Târgovişte, spun că situaţia de la Şanţul Cetăţii nu mai putea fi tolerată.
"Până la sfârşitul acestei luni toate construcţiile ilegale din cartierele municipiului vor fi demolate, iar cele şase familii de romi care locuiau lângă Şanţul Cetăţii vor fi mutate la marginea oraşului pe un teren pus la dispoziţie de Consiliul Local", a declarat Dorin Maican director executiv la Primăria Târgovişte.
Reprezentanţii Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Dâmboviţa şi ai Primăriei Târgovişte au precizat că nu a existat nicio solicitare de avizare a construcţiilor, şi oricum, aceasta nu ar fi fost aprobată, în condiţiile în care Şanţul Cetăţii este monument istoric.
Cetatea din Târgovişte, construită în vremea domnitorului Matei Basarab (1632-1654) pentru apărarea oraşului, este înconjurată de un şanţ adânc de trei-patru metri, care se umplea cu apă, constituind o apărare naturală. În prezent, şanţul a fost distrus parţial de construcţii ilegale, garduri, magazii sau locuinţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Vicepreședintele ANCOM cere interzicerea platformei TikTok în România până la finalizarea anchetei, în urma victoriei lui Călin Georgescu
-
Iohannis:Consiliul JAI din decembrie va formaliza decizia aderării complete a României la Schengen
-
Judecătoarea care a întrebat dacă tinerii morţi în accidentul din 2 Mai sunt în sală, suspendată
-
Ministrul Economiei, despre şedinţa CSAT: Dacă este convocată, este necesară
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO