Consum redus de energie electrică la Jandarmeria Capitalei, în sprijinul „Orei Pământului”

Publicat: 24 03. 2011, 12:01
Actualizat: 06 11. 2012, 13:54

Jandarmeria Capitalei, partener al evenimentului „Ora Pământului”, a început, de luni, să consume mai puţină energie electrică la sediile unităţii, se arată într-un comunicat de presă de joi al instituţiei.

De asemenea, jandarmii bucureşteni vor reduce consumul de energie electrică în locuinţele proprii, sâmbătă, între orele 20.30-21.30. Aceştia vor stinge luminile şi vor deconecta aparatele cu alimentare electrică.

„Suntem conştienţi că împreună ne putem aduce aportul la un mediu mai sănătos şi, printr-un gest simplu făcut de fiecare dintre noi, putem realiza un lucru deosebit”, precizează Jandarmeria Capitalei.

Evenimentul „Ora Pământului 2011” va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 20.30-21.30.

Lumina electrică va fi întreruptă şi la Palatul Parlamentului în respectivul interval orar, a anunţat, miercuri, secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău.

Pardău a precizat că Biroul Permanent al Camerei a aprobat, în acest sens, o solicitare a Organizaţiei internaţionale a World Wide Fund for Nature pentru a „transmite un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice, prin simplul gest de a închide luminile pentru o oră”.

Potrivit memorandumul intern al Camerei, în 26 martie se va desfăşura la nivel mondial acest eveniment pentru a atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.

Evenimentul „Earth Hour” („Ora Pământului”) a fost iniţiat în 2007, când autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Peste două milioane de persoane au luat parte la această iniţiativă, prin stingerea luminilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. Exemplul a atras atenţia întregii planete, iar în 2008 „Earth Hour” a devenit o mişcare globală, 27 de oraşe mari ale lumii participând la eveniment.

În 2009, evenimentul a atras participarea a sute de milioane de persoane din peste 4.000 de oraşe, din 88 de ţări, iar anul trecut s-a atins numărul de un miliard de participanţi.