- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul de canabis a explodat pe măsură ce a fost legalizat, dar şi în timpul pandemiei
- Consumul de canabis a explodat pe măsură ce a fost legalizat, dar şi în timpul restricţiilor COVID.
- Canabisul de pe piaţă devine tot mai puternic din punct de vedere al conţinutului de THC - principalul element psihoactiv din canabis.
- 5,6% din populaţia lumii s-a drogat.
În zonele în care a fost legalizat canabisul pare să fi crescut consumul regulat al acestuia, în timp ce restricţiile COVID au avut un efect similar, crescând riscul de depresie şi sinucidere, se arată într-un raport al Oficiului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate - birou al Organizaţiei Naţiunilor Unite - publicat luni, citat de Reuters.
Canabisul este de mult timp cel mai utilizat drog din lume, iar această utilizare este în creştere, în timp ce canabisul de pe piaţă devine tot mai puternic din punct de vedere al conţinutului de tetrahidrocanabinol (THC), se arată în raportul „World Drug Report”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Diferite state americane au legalizat utilizarea non-medicală a canabisului, începând cu Washington şi Colorado în 2012. Uruguay l-a legalizat în 2013, Canada în 2018. Şi alte ţări au luat măsuri similare, dar raportul s-a concentrat pe aceste trei ţări.
"Legalizarea canabisului pare să fi accelerat tendinţele ascendente în ceea ce priveşte consumul zilnic raportat al acestui drog", se arată în raport.
În timp ce prevalenţa consumului de canabis în rândul adolescenţilor "nu s-a schimbat prea mult", a existat "o creştere pronunţată a consumului frecventîn rândul adulţilor tineri", se arată în raport.
"A crescut proporţia persoanelor cu tulburări psihiatrice şi a sinuciderilor asociate cu consumul regulat de canabis".
Raportul a precizat că aproximativ 284 de milioane de persoane - adică 5,6% din populaţia mondială - au consumat un drog precum heroina, cocaina, amfetaminele sau ecstasy în 2020, cele mai recente date disponibile. Dintre aceştia, 209 milioane au folosit canabis.
"Perioadele de restricţii din timpul pandemiei COVID-19 au determinat creşteri ale consumului de canabis în 2020", se mai arată în raport.
Producţia de cocaină a atins un record în 2020, iar traficul pe mare este în creştere, datele privind confiscările din 2021 sugerând o extindere în afara celor două pieţe principale din America de Nord şi Europa, în Africa şi Asia.
Opioidele rămân cele mai mortale droguri, fentanilul conducând decesele cauzate de supradoze în SUA la un nou record: estimarea provizorie pentru 2021 este de 107.622.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO