- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul moderat de alcool şi sportul, printre elementele care pot prelungi viaţa
Persoanele care beau cantităţi moderate de alcool, fac sport, renunţă la fumat şi mănâncă zilnic cinci porţii de legume şi fructe trăiesc, în medie, cu 14 ani mai mult decât cei care nu respectă niciunul dintre aceste obiceiuri sănătoase, potrivit unui studiu britanic.
Consumul moderat de alcool şi sportul, printre elementele care pot prelungi viaţa
Există argumente puternice care vin în sprijinul ideii că fiecare dintre aceste obiceiuri contribuie la prelungirea speranţei de viaţă şi la îmbunătăţirea sănătăţii, dar noul studiu a avut în vedere impactul lor combinat.
"Rezultatele vin în sprijinul ideii că schimbările, chiar şi cele mai mici, în stilul de viaţă pot face diferenţa", scriu cercetătorii în studiul publicat în PLoS Medicine.
În perioada 1993 - 1997, cercetătorii au chestionat 20.000 de bărbaţi şi femei din Marea Britanie în legătură cu stilul lor de viaţă. În acelaşi timp, cercetătorii le-au măsurat acestora nivelul de vitamina C din organism, un indicator al consumului de legume şi fructe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Cercetătorii au dat voluntarilor, cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani, câte o notă - de la 0 la 4 - acordând un punct pentru fiecare obicei sănătos din cele patru menţionate mai sus.
După ce au luat în calcul factorii de risc de deces, precum vârsta, cercetătorii şi-au dat seama că persoanele care primiseră nota 0 prezentau de patru ori mai multe probabilităţi de a deceda, mai ales din cauza unor maladii cardiace, faţă de persoanele care primiseră nota 4.
Cercetătorii, care au monitorizat decesele până în 2006, au mai spus că o persoană cu nota 0 are aceleaşi probabilităţi de a muri ca o persoană care a primit nota 4, dar care este cu 14 ani mai în vârstă.
Cel mai mare beneficiu este renunţarea la fumat, o schimbare care a dus la îmbunătăţirea cu 80% a stării de sănătate, potrivit cercetătorilor. În top urmează consumul zilnic de legume şi fructe.
Consumul moderat de alcool şi exerciţiile fizice sunt, de asemenea, benefice, spun cercetătorii de la Universitatea din Cambridge şi de la Consiliul de cercetări medicale.
Cercetătorii sunt de părere că trebuie încurajată adoptarea acestor obiceiuri, mai ales în rândul persoanelor de vârsta a doua sau a treia.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO