Contestaţia formulată de Adrian Severin, respinsă de instanţa supremă. Ce solicita fostul eurodeputat, eliberat condiţionat la începutul lui 2019

Magistraţii instanţei supreme au respins definitiv contestaţia în anulare formulată de fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare în 2016. Severin a cerut anularea pedepsei, în baza deciziei CCR privind completurile de 5 judecători.

Urmărește
1158 afișări
Imaginea articolului Contestaţia formulată de Adrian Severin, respinsă de instanţa supremă. Ce solicita fostul eurodeputat, eliberat condiţionat la începutul lui 2019

Contestaţia formulată de Adrian Severin, respinsă de instanţa supremă. Ce solicita fostul eurodeputat, eliberat condiţionat la începuitul lui 2019

„Respinge, ca inadmisibilă, cererea de repunere în termenul de declarare a contestaţiei în anulare formulată de contestatorul condamnat Severin Adrian. Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Severin Adrian împotriva deciziei penale nr. 187 din 16 noiembrie 2016, pronunţată de ÎCCJ, completul de 5 judecători. (...) Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Pe 16 noiembrie 2016, Adrian Severin a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Adrian Severin, eliberat condiţionat la începutul acestui an, a formulat o contestaţie în anulare, înregistrată pe data de 13 decembrie pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Severin a cerut instanţei supreme anularea pedepsei, invocând decizia CCR privind completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, constituite nelegal.

Adrian Severin a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care aceştia pretindeau că o susţin, pe de altă parte. El a fost eliberat condiţionat la începutul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici