- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Contestaţia lui Zmărăndescu este inadmisibilă
Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, că nu poate să judece contestaţia lui Cătălin Zmărăndescu, arestat preventiv în dosarul lui Gigi Becali, magistraţii stabilind că această acţiune este inadmisibilă.
Contestaţia lui Zmărăndescu este inadmisibilă (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)
Avocatul lui Cătălin Zmărăndescu a susţinut, marţi, în faţa instanţei, că acţiunea pe care a formulat-o - contestaţie în anulare - poate fi judecată, întrucât clientului său nu i s-a respectat unul dintre drepturi, adică nu a fost audiat de judecători atunci când s-a discutat recursul privind arestarea sa preventivă.
În replică, procurorul de şedinţă a spus că această cerere este inadmisibilă, astfel de contestaţie fiind permisă de lege doar în cazul hotărârilor penale definitive de fond, nu în procese ce vizează măsura preventivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Politruco-securiștii de la Putere nu cred că nu-i mai crezi. Pe 4 și 18 mai, să le-o dai în vot!
-
Vineri are loc oficierea deciziei SUA privind includerea României în Programul Visa Waiver la Guvern
-
Burduja anunţă reorganizarea Ministerului Energiei: Toţi colegii vor da concurs şi vor rămâne cei care merită
-
Bursă. Romgaz intră pe segmentul de furnizare gaze către clienţii casnici şi non-casnici. Ministrul Energiei: Prefer să depindă alţii de noi decât să depindem noi de alţii
Potrivit procedurii penale, "împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în anulare în următoarele cazuri: când procedura de citare a părţii pentru termenul la care s-a judecat cauza de către instanţa de recurs nu a fost îndeplinită conform legii; când partea dovedeşte că la termenul la care s-a judecat cauza de către instanţa de recurs a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a încunoştinţa instanţa despre această împiedicare; când instanţa de recurs nu s-a pronunţat asupra unei cauze de încetare a procesului penal dintre cele prevăzute în art. 10 alin. 1 lit. f)-i1), cu privire la care existau probe în dosar; când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă, când, la judecarea recursului sau la rejudecarea cauzei de către instanţa de recurs, inculpatul prezent nu a fost ascultat, iar ascultarea acestuia este obligatorie".
Instanţa judecă o contestaţie în anulare după ce, în prealabil, "examinează admisibilitatea în principiu a cererii de contestaţie".
Joi, instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a respins cererea de eliberare formulată de Cătălin Zmărăndescu.
Tot joi, instanţa a luat decizii similare în cazul celorlalte persoane arestate în dosarul lui Gigi Becali, respectiv Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. În cazul celui din urmă, Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, eliberarea sub control judiciar.
Vineri, Becali a fost eliberat sub control judiciar de instanţa Tribunalului Bucureşti.
Becali, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - este acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO