Contestaţia Monei Muscă la decizia de colaborare cu Securitatea, trimisă altui complet

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, joi, în cazul contestaţiei Monei Muscă la decizia de colaborare cu Securitatea, ca aceasta să fie judecată de acelaşi complet decis aleatoriu în luna martie, întrucât legea prevede că revizuirea soluţiei trebuie judecată de aceeaşi instanţă care a decis-o.

Urmărește
36 afișări
Imaginea articolului Contestaţia Monei Muscă la decizia de colaborare cu Securitatea, trimisă altui complet

Contestaţia Monei Muscă la decizia de colaborare cu Securitatea, trimisă altui complet (Imagine: Mediafax Foto)

Un complet al Secţiei a III-a Civilă a Curţii de Apel Bucureşti a decis ca dosarul să se întoarcă la un alt complet de judecată din cadrul aceleiaşi secţii, adică cel care în martie a trimis dosarul Secţiei de Contencios Administrativ, după intrarea în vigoare a Ordonanţei CNSAS.

Potrivit magistraţilor, completulul de judecată iniţial trebuie să judece cauza, făcând aplicare prevederilor din Codul de procedură civilă care statuează că revizuirea este judecată de aceeaşi instanţă care a soluţionat definitiv dosarul.

Instanţa va da un nou termen de judecată după primirea dosarului de la Secţia a III-a Civilă a Curţii de Apel Bucureşti.

Această buclă procedurală s-a produs din cauza unei inadvertenţe legislative.

Mona Muscă a solicitat, în iunie, Curţii de Apel Bucureşti revizuirea hotărârii judecătoreşti prin care a fost declarată colaborator al fostei Securităţi, cerere introdusă după ce CNSAS a fost declarat neconstituţional.

Cererea Monei Muscă a fost introdusă la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, iar în 30 iunie, în urma dezbaterilor, s-a decis că judecarea acţiunii este de competenţa Secţiei Civile.

Astfel, invocându-se necompetenţa funcţională, instanţa a decis scoaterea de pe rol a acţiunii, în 11 iulie dosarul fiind trimis la Secţia a III-a Civilă a Curţii de Apel Bucureşti, pentru judecare.

În luna septembrie, aceeaşi secţie a invocat un "conflict negativ de competenţă" şi a trimis dosarul preşedintelului instanţei să stabilească ce secţie poate judeca speţa. Preşedintele instanţei, Nicolae Florescu, a apreciat că nu este vorba despre un conflict negativ de competenţă şi a trimis dosarul Secţiei a III-a Civilă.

Mona Muscă a demisionat din Parlament în 7 martie 2007, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia la decizia CNSAS conform căreia a făcut poliţie politică.

Mona Muscă s-a retras din PLD şi din Camera Deputaţilor după ce Colegiul CNSAS a dat un verdict de colaborare a acesteia cu Securitatea, iar contestaţia ei a fost respinsă de instanţa de judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici