Contestaţiile la Evaluarea Naţională scot în evidenţă probleme din sistemul din învăţământ. Digitalizarea educaţiei, o soluţie posibilă

  • Profesorii vor fi nevoiţi să se adapteze la digitalizarea în educaţie.
  • Expert în educaţie: Suntem în curs de achiziţie de echipamente pentru elevi şi profesori.
  • Din totalul de peste 184 de mii de profesori, doar 46% sunt pregătiţi pentru digitalizare.
Urmărește
1900 afișări
Imaginea articolului Contestaţiile la Evaluarea Naţională scot în evidenţă probleme din sistemul din învăţământ. Digitalizarea educaţiei, o soluţie posibilă
Peste 12.500 de note au fost modificate după contestaţiile de la Evaluarea Naţională, iar o digitalizare a lucrărilor ar fi soluţia. Însă, Marian Staş, expert în educaţie, recunoaşte că nu toate cadrele didactice sunt calificate. El susţine că profesorii vor fi nevoiţi să se adapteze.
 
„Nu toţi avem aceeaşi viteză de învăţare. Prin urmare, mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi vom intra în joc, fiind obligaţi să facem lucrul ăsta, fie că ne place, fie că simţim presiunea respectivă. Sau dacă nu, viaţa ne va scoate pur şi simplu din joc şi cu asta am terminat”, spune Marian Staş.
 
Nu în toate şcolile din România digitalizarea este o problemă. Marian Anghel, director la Liceul Teoretic "Petre Pandrea" din Balş, spune că ei deja au luat măsuri pentru un învăţământ de calitate: „Suntem una din şcolile acreditate Erasmus şi vom beneficia de nişte formări profesionale şi unul dintre cele trei obiective este acesta de digitalizare, aşa că o să beneficiem de nişte formări la nivel internaţional pentru colegii noştri. Noi acum suntem în curs de achiziţie pentru echipamente pentru toţi elevii şi pentru toate sălile de clasă”.
 
Dintr-un total de peste 184 de mii de profesori, avem formaţi aproximativ 46%, potrivit celor mai recente date de la ministerul Educaţiei. Alţi 20% au fost pregătiţi la cursurile organizate de ONG-uri, dar tot nu e de ajuns.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici