Controale ANPC în magazinele de haine: Amenzi de milioane şi produse periculoase retrase

Haine fără etichetă, reduceri false şi chiar produse considerate periculoase la nivel european - acestea sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în magazinele de îmbrăcăminte din România.

Urmărește
134 afișări
Imaginea articolului Controale ANPC în magazinele de haine: Amenzi de milioane şi produse periculoase retrase

Controale ANPC în magazinele de haine: Amenzi de milioane şi produse periculoase retrase

În perioada 26 august - 13 septembrie 2024, inspectorii ANPC au controlat 1.130 de magazine din toată ţara, verificând peste jumătate de milion de produse textile.

Rezultatele sunt îngrijorătoare: aproximativ 60% dintre produsele examinate prezentau probleme de etichetare.

„Am constatat abateri grave în ceea ce priveşte etichetarea şi calitatea produselor textile. Acţiunile noastre ferme nu au doar scopul de a sancţiona, ci şi de a asigura un nivel ridicat de siguranţă şi corectitudine în piaţă, astfel încât fiecare consumator să poată face achiziţii informate, fără riscuri", spune Sebastian Hotca, preşedintele interimar al ANPC.

Printre cele mai frecvente nereguli descoperite se numără lipsa informaţiilor despre compoziţia materialelor, etichete nelizibile sau în limbi străine, neconcordanţe între reducerile afişate şi preţurile reale, vânzarea de produse notificate ca periculoase în sistemul european de alertă RAPEX.

Ca urmare a acestor controale, ANPC a dat 947 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 3,4 milioane de lei, 329 de avertismente, a oprit temporar de la vânzare produse cu probleme de etichetare şi a retras definitiv de pe piaţă produseler periculoase, în valoare de circa 2.700 de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici