Controale în secţiile de ATI. Mii de nereguli grave, găsite în spitalele din România în prezent supraîncărcate cu pacienţi Covid-19
- Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă (ISU) au făcut controale în secţiile ATI din spitale, după incendiul de la Piatra Neamţ.
- Pompierii au găsit aproape 2.000 de nereguli si au dat amenzi.
Controale în secţiile de ATI. Mii de nereguli găsite în spitalele din România
Din 17 noiembrie şi până acum, echipele mixte de specialişti ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, DSP şi/sau ISCIR au derulat 292 controale de prevenire la secţiile ATI din cadrul unităţilor sanitare existente la nivel naţional şi au identificat 1.921 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, 138 dintre acestea fiind remediate pe timpul verificărilor.
Pentru neconformităţile identificate în teren, personalul specializat a aplicat 1.493 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.402 avertismente şi 91 amenzi, în cuantum de 448.401 lei.
Principalele deficienţe identificate din domeniul apărării împotriva incendiilor
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
- nefuncţionarea, neasigurarea mentenanţei instalaţiilor de detectie, semnalizare şi avertizare a incendiilor ori neasigurarea echipării construcţiilor cu astfel de sisteme de protecţie la incendiu,
- funcţionarea fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu,
- lipsa dotării, neasigurarea mentenanţei ori nefuncţionarea instalaţiilor de hidranţi interiori/exteriori de incendiu,
- nedotarea sau neasigurarea verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare de incendiu),
- neverificarea instalaţiilor electrice cu personal atestat/autorizat, utilizarea instalalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii ori suprasolicitarea acestora şi marcarea necorespunzătoare a căilor de evacuare sau lipsa instalaţiilor de iluminat corespunzătoare,
- neasigurarea condiţiilor de evacuare în cazul producerii situaţiilor de urgenţă.
În municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, acţiunile de control sunt încă în desfăşurare, având în vedere numărul mare al unităţilor sanitare în care funcţionează secţii de terapie intensivă.
Din punct de vedere al avizării-autorizării privind securitatea la incendiu a unităţilor sanitare, în 16 noiembrie funcţionau 1.392 de clădiri ale unităţilor sanitare şi private, cu paturi.
Din totalul acestora, 310 deţin autorizaţia de securitate la incendiu, iar 52 sunt autorizate parţial. Totodată, 728 dintre clădirile unităţilor sanitare nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. De asemenea, dintre clădirile care nu deţin autorizaţie (302), pentru 120 clădiri au fost eliberate avize de securitate la incendiu.
Autorizaţia de securitate la incendiu certifică faptul că o construcţie respectă prevederile reglementărilor tehnice de proiectare. Acest document conferă persoanelor fizice sau juridice, deţinătoare ale construcţiilor, instalaţiilor şi ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcţiune şi de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinţei de securitate la incendiu. Autorizaţia trebuie solicitată după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor şi înainte de darea în funcţiune a clădirii.
Obligaţia solicitării şi obţinerii avizului şi autorizaţiei de securitate la incendiu revine investitorului, respectiv beneficiarului investiţiei.
Avizul/autorizaţia de securitate la incendiu trebuie obţinute atât pentru construcţii existente, atunci când se schimbă funcţiunile unui spaţiu şi/sau se execută lucrări de modificare, cât şi pentru construcţii noi. Pentru unităţile sanitare, această obligaţie a fost instituită începând cu anul 1992 şi subzistă până la acest moment.
Construcţiile existente intră în procesul de avizare/autorizare doar în condiţiile în care asupra lor se execută lucrări de modificare şi/sau schimbare a destinaţiei. Principala problemă a fondului construit existent este generată de exploatarea, chiar de zeci de ani pentru unele categorii de construcţii, fără intervenţii de reabilitare a instalaţiilor utilitare existente sau lucrări de modificare care să vizeze îmbunătăţirea tuturor cerinţelor de calitate faţă de momentul edificării lor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO