Controale riguroase la frontieră pentru prevenirea incidentelor la summit-ul NATO

Poliţia de Frontieră va intensifica măsurile de supraveghere şi control la nivelul frontierelor terestre, maritime, fluviale şi aeriene, începând cu 1 martie, pentru a preveni incidentele ce ar putea să apară în perioada summit-ului NATO de la Bucureşti.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Controale riguroase la frontieră pentru prevenirea incidentelor la summit-ul NATO

Controale riguroase la frontieră pentru prevenirea incidentelor la summit-ul NATO (Sursa: Mediafax Foto)

"În acest sens, la nivelul frontierelor terestre, maritime, fluviale şi aeriene vor fi efectuate controale riguroase asupra persoanelor, mijloacelor de transport şi bunurilor acestora, în conformitate cu prevederile articolului 7 din Regulamentul 562/2006 al Consiliului Europei, scopul fiind prevenirea şi combaterea actelor ilegale ce ar putea aduce atingere siguranţei naţionale şi ordinii de drept", se arată într-un comunicat de marţi al Poliţiei de Frontieră.

Verificările se vor baza pe analizele de risc realizate de poliţiştii de frontieră sau de angajaţi ai instituţiilor de ordine publică din ţară şi străinătate.

"În punctele de trecere de la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, la solicitarea Poliţiei de Frontieră Română, îşi vor desfăşura activitatea şi echipe mobile de supraveghere vamală, care vor efectua controlul autovehiculelor de marfă pentru prevenirea transportului ilicit de materiale prohibite sau persoane ascunse", precizează sursa citată.

Pentru evitarea eventualelor aglomerari, va fi suplimentat personalul care îşi desfăşoara activitatea la controlul documentelor.

"Pentru perioada următoare, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional", se mai arată în comunicat.

Summit-ul NATO, unul dintre cele mai mari evenimente politice, va reuni la Bucureşti, în perioada 2-4 aprilie, 26 de lideri ai ţărilor aliate, în centrul de conferinţe al Palatului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici