COPAC lansează Catalogul Asociaţiilor de Pacienţi, bază de date pentru organizaţiile de profil

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) lansează Catalogul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, acesta fiind o bază de date pentru organizaţiile de profil, dar şi un nou instrument de promovare a activităţii lor, disponibil şi online.

Urmărește
145 afișări

Catalogul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi va fi disponibil online pe site-ul www.copac.ro/asociatii.

"Acest catalog este o baza de date în care sunt prezente organizaţiile de pacienţi care doresc să se înscrie pentru a fi găsite mai uşor de către cei interesaţi. Accesul în această bază de date este gratuit atât pentru oricine caută informaţii despre organizaţiile de pacienţi. În acest Catalog se pot înscrie organizaţiile neguvernamentale care au în obiectul lor de activitate programe şi servicii dedicate pacienţilor. Chiar dacă o organizaţie nu poate fi definită ca o organizaţie de pacienţi, în care decizia aparţine acestora, este bine să apară în acest Catalog, în măsura în care oferă servicii de interes pentru anumite categorii de pacienţi. În baza Parteneriatului semnat, în 25 aprilie 2013, cu Ministerul Sănătăţi, organizaţiile cuprinse în acest Catalog vor beneficia de informare prin e-mail în momentul în care sunt organizate întâlniri ale reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu organizaţiile de pacienţi", a declarat vicepreşedintele COPAC, Iulian Petre.

În septembrie, catalogul va apărea şi într-o formă tiparită, cuprinzând informaţiile cuprinse în baza de date până la acel moment, urmând ca acest lucru sa fie realizat anual. Catalogul tipărit va fi distribuit prin intermediul asociaţiilor de pacienţi din toată ţara.

"Este foarte important ca asociaţiile de pacienţi să fie cât mai uşor de găsit de către cei care au nevoie de ele. Catalogul se doreşte a fi un instrument de utilizat atât de către pacienţii care doresc să caute informaţii despre asociaţiile de pacienţi pe anumite patologii şi din anumite zone, cât şi de către alte instituţii, furnizori de servicii medico-sociale, companii private, medici care au nevoie de informaţii despre organizaţiile de pacienţi", a mai spus Iulian Petre.

Catalogul este realizat în cadrul proiectului "Mecanisme de consultare între autorităţi şi asociaţiile de pacienţi", derulat de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), în parteneriat cu COPAC. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici