- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.11.2013, 12:48)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copii din familii cu probleme financiare grave, sprijiniţi de un ONG să nu abandoneze şcoala
Peste 50 de copii din Bucureşti - unii fără părinţi, alţii din familii cu dificultăţi materiale şi sociale grave - sunt sprijiniţi să nu abandoneze şcoala, într-un centru de zi al Asociaţiei "Ana şi copiii", unde îşi fac temele, sunt consiliaţi de psiholog şi primesc două mese pe zi.
Urmărește
746 afișări
Copii din familii cu probleme financiare grave, sprijiniţi de un ONG să nu abandoneze şcoala (Imagine: Shutterstock)
Începând din 2007, Asociaţia "Ana şi copiii" a sprijinit peste 300 de copii, pentru ca aceştia să continue să meargă la şcoală, în ciuda dificultăţilor materiale şi sociale prin care au trec.
În centrul de zi din Bucureşti al asociaţiei vin, zilnic, peste 50 de copii de toate vârstele. Aceştia îşi fac temele, discută cu psihologul, fac terapie prin artă, iau lecţii de engleză cu voluntari şi primesc două mese pe zi.
Preşedintele asociaţiei, Mihaela Voivozeanu, a declarat, joi, că toţi beneficiarii centrului de zi sunt în situaţii de risc major de abandon şcolar, provin din familii sărace, cu mulţi copii şi, de multe ori, cu părinţi analfabeţi, care nu îi pot susţine pentru a merge la şcoală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Avem copii care nu mai au părinţi. Sunt fraţi care se cresc unii pe alţii. Unii ajung la noi prin direcţiile de asistenţă socială şi protecţia copilului, alţii ne sunt recomandaţi de oameni care ştiu cazurile lor. (...) Îi ajutăm să meargă la şcoală, pentru că, deşi şcoala este gratuită în România, nu toţi copiii au ghiozdane şi rechizite, cum nu toţi au ce mânca", a explicat Mihaela Voivozeanu.
Ea a mai spus că, pe lângă asigurarea rechizitelor şcolare şi a unor specialişti care să îi ajute să îşi facă temele, copiii fac şedinţe de consiliere psihologică, individuale, de grup şi, uneori, împreună cu părinţii, au un cabinet de informatică unde se pot ajuta de internet pentru a-şi face temele, iar în zilele de sâmbătă învaţă să gătească.
De asemenea, tinerii sunt îndrumaţi să îşi facă un CV, sunt pregătiţi să se prezinte la un interviu şi unii chiar ajutaţi să îşi găsească un loc de muncă.
Mihaela Voivozeanu a mai spus că, deşi şcoala continuă să rămână neprimitoare pentru unii dintre ei, pentru că cerinţele sunt foarte mari şi totul depinde de internet, progresele lor sunt vizibile.
"Cerinţele sunt foarte mari şi, uneori, îi pun chiar şi pe colegii mei în dificultate. Este foarte greu, mai ales că părinţii lor sunt analfabeţi sau semianalfabeţi şi nu are cine să îi ajute cu temele", a spus preşedintele fundaţiei, precizând că sunt şi cazuri în care copiii sunt trimişi acasă doar pentru că părinţii nu au bani să cumpere un anumit tip de sacou, cerut de unitatea de învăţământ.
Solicitările pentru astfel de servicii sunt foarte numeroase, însă spaţiul de care dispune în prezent asociaţia nu permite sprijinirea a mai mult de 50 de copii, care vin în două schimburi. Din acest motiv, organizaţia neguvernamentală doreşte să construiască un centru mai mare, cu o capacitate de cel puţin 100 de locuri, în sectorul 3.
Noul centru, a cărui construcţie costă aproximativ 75.000 de dolari, ar putea fi gata în aproximativ doi ani. Pentru acest proiect, denumit "Ajutăm visele să crească mari", Asociaţia "Ana şi copiii" a primit, joi, 25.000 de dolari de la UPS România, care sprijină activităţile organizaţiei de trei ani.
Asociaţia "Ana şi copiii" este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, având ca misiune prevenirea abandonului familial şi şcolar prin programe educaţionale, asistenţă socială, medicală şi juridică, activităţi de recreere şi socializare, activităţi de informare, acţiuni şi măsuri de conştientizare şi sensibilizare socială şi înfiinţarea de servicii sociale, pentru şi în sprijinul comunităţii.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe