- Home
- Social
- (06.10.2023, 13:28)
- Marcela Feraru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copiii din Franţa merg mai puţin pe reţelele sociale
- Un studiu arată că cei de 11-12 ani au scăzut cu 15% pe Facebook sau Instagram
- Preadolescenţii s-au refugiat pe Youtube sau Whatsapp
- Tik Tok a suprimat 80 de milioane de conturi suspecte anul trecut
Urmărește
197 afișări
Utilizarea reţelelor sociale este în scădere în rândul copiilor de 11-12 ani. Iată una dintre concluziile surprinzătoare ale barometrului anual Born Social, realizat de agenţia de consultanţă în marketing digital Heaven, în parteneriat cu asociaţia digitală Génération. Anul trecut, 86% dintre aceşti preadolescenţi au spus că folosesc în mod regulat cel puţin o reţea de socializare, chiar dacă acestea sunt teoretic interzise pentru cei sub 13 ani. În septembrie 2023, doar 71% au făcut aceeaşi declaraţie, sau cu 15 puncte mai puţin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
„Este pentru prima dată în opt ani când barometrul nostru, a cărui metodologie nu s-a schimbat, înregistrează o scădere a acestei utilizări. Suntem primii surprinşi”, comentează consultantul Heaven, Arthur Kannas. Cu toate acestea, rata deţinerii smartphone-urilor în rândul copiilor de 11-12 ani nu s-a schimbat (83%), iar trio-ul Snapchat-TikTok-Instagram continuă să apară în top 5 al celor mai populare aplicaţii din această grupă de vârstă. Dar utilizarea lor regulată este în declin, potrivit copiilor intervievaţi.
Părinţi mai vigilenţi
Au fost prezentate mai multe explicaţii pentru aceste cifre. Părinţii, conştienţi prin discursuri politice despre efectele nocive ale utilizării excesive a acestor servicii, ar fi mai vigilenţi. „Aceste discursuri foarte mediatizate au concentrat atenţia părinţilor. Frica domină”, comentează cercetătoarea Anne Cordier, specialistă în utilizările digitale ale adolescenţilor. Remarcăm că 46% dintre copii spun că ar dori să poată petrece mai mult timp pe smartphone-uri, o creştere de 14 puncte într-un an. „În cele din urmă, părinţii sunt cei care decid”, notează Arthur Kannas.
O altă cale: supuse presiunii politice şi de reglementare din ce în ce mai puternice de pe ambele maluri ale Atlanticului, reţelele de socializare şi-au intensificat vânătoarea de conturi create de copii. TikTok susţine astfel că a şters aproape 80 de milioane de conturi suspectate că aparţin persoanelor sub 13 ani în 2022, faţă de 45 de milioane cu un an mai devreme. Platformele urmaresc mai multi parametri pentru a elimina aceşti „ clandestini ”, cum ar fi mesajele de ziua de naştere care menţionează vârsta reală a copilului. Trişarea devine mai dificilă.
WhatsApp ca înlocuitor
Dacă puterea reţelelor sociale asupra copiilor de 11-12 ani este pusă sub semnul întrebării, studiul arată dimpotrivă dominaţia altor două aplicaţii în rândul preadolescentilor: YouTube şi WhatsApp. Primul îi însoţeşte încă din fragedă copilărie şi este şi un suport educaţional pentru profesori.
Al doilea, bine acceptat de părinţi, a devenit serviciul de mesagerie de referinţă care vă permite să comunicaţi atât cu prietenii, cât şi cu familia. Iar una dintre caracteristicile sale, puţin cunoscută, „este folosită ca substitut de copiii cărora nu le este permis să intre pe reţelele de socializare”, subliniază agenţia Heaven. WhatsApp vă permite să împărtăşiţi poveşti cu toate persoanele de contact. Destul de practic atunci când eşti lipsit de Instagram.
Sursa: Le Figaro
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Audit: Sistemul de acordare a asistenţei integrate consumatorilor de droguri trebuie reproiectat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe