Medicul Cătălin Pătru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a declarat că în niciunul dintre cele trei cazuri nu există asocieri cu sindromul hemolitic-uremic. În plus, prezenţa infecţiei cu E-coli nu s-a confirmat în cazul altor şapte cazuri pentru care medicii aşteptau rezultatul analizelor.
„Dintre cele şapte cazuri pentru care aşteptam confirmarea, nu avem nicio infecţie bacteriană. Cazurile aflate în spitalizare au o evoluţie favorabilă. Cele două cazuri confirmate cu E-coli urmează să fie externate, unul azi şi celălalt când starea permite. Cel cu rotavirus va fi şi el externat. Evoluţia clinică nu indică asocieri cu sindromul hemolitic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, doctorul Cătălin Pătru.
Medicii din Slatina au raportat săptămâna aceasta, la DSP Olt, zece cazuri de copii ce au prezentat scaune diareice. În ciuda ameliorării stării de sănătate a celor trei cazuri mai grave, doctorii nu pot spune cu certitudine care a fost sursa infecţiei.
Georgiana Marin, mama unuia dintre copii care au fost infectaţi cu E-coli, în vârstă de şapte luni şi jumătate, a declarat că i s-a spus că sursa infecţiei poate proveni din alimente ori de la jucării.
„Am venit cu copilul în stare foarte gravă, voma şi avea foarte multe scaune diareice. Era foarte rău, dar acum este bine datorită medicilor. M-am speriat foarte rău şi din această cauză am venit cu ea la spital. Iniţial, am sunat medicul de familie, dar nu a interesat-o pentru că era duminică. I-am dat lapte de vacă, copilul este vaccinat. Fetiţa a mâncat mere şi banane. Medicii mi-au spus că a luat această bacterie de la obiectele pe care le-a băgat în gură. Mi-au spus că a luat ori de la alimente, ori de la jucăriile pe care le bagă n gură”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgiana Marin.