Copil de 10 ani în moarte cerebrală după ce a fost lovit de o poartă de fotbal. Organele au fost donate

Părinţii unui băiat de zece ani, care a ajuns în comă la spital, sâmbătă, după ce poarta de pe un teren de fotbal a căzut peste el, în localitatea dâmboviţeană Glodeni, şi-au dat acordul ca organele copilului să fie donate, în condiţiile în care acesta a intrat în moarte cerebrală.

Urmărește
1782 afișări
Imaginea articolului Copil de 10 ani în moarte cerebrală după ce a fost lovit de o poartă de fotbal. Organele au fost donate

Copil de 10 ani în moarte cerebrală după ce a fost lovit de o poartă de fotbal. Organele au fost donate (Imagine: Shutterstock)

Bunicul copilului a declarat că, sâmbătă, băiatul a mers, împreună cu tatăl său, la un meci de fotbal desfăşurat pe un teren privat din oraşul Pucioasa. La un moment dat, băiatul a intrat pe teren, în spatele unei porţi, s-a agăţat de bară, iar poarta, de peste 200 de kilograme şi care nu era prinsă în pământ, a căzut peste el.

Ulterior, copilul a fost transportat în comă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, iar miercuri seară a intrat în moarte cerebrală.

În aceste condiţii, părinţii băiatului şi-au dat acordul ca organele acestuia să fie donate. Ficatul a fost deja prelevat şi a ajuns la o fetiţă de zece ani din Republica Moldova, iar rinichii la doi pacienţi de la Spitalul Fundeni, aflaţi pe lista de aşteptare.

Copilul era elev în clasa a III-a şi avea rezultate foarte bune la învăţătură, fiind, de asemenea, înscris la o echipă de fotbal de juniori.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz, primele concluzii arătând că băiatul s-a autoaccidentat, astfel că administratorul bazei sportive unde a avut loc tragedia nu poate fi tras la răspundere, în conditiile în care legislaţia în domeniu arată că pe terenurile de dimensiuni reduse porţile nu trebuie fixate.

Patronul terenului de fotbal a susţinut că baza sportivă unde a avut loc accidentul îndeplineşte toate cerinţele, iar regulamentul de ordine interioară, afişat la loc vizibil, interzice ca persoanele care nu joacă fotbal să intre pe teren.

"Avem un regulament în care se precizează clar că persoanele care nu joacă în teren nu au acces în incinta acestuia. Regulamentul este foarte clar şi nu am ce să comentez mai mult, nu avea ce să caute acolo, nu numai copilul, ci oricine care nu avea treabă cu jocul. Este o durere mare, nu am cuvinte", a spus patronul terenului, Romică Ciobanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici