Copil electrocutat în timp ce se juca pe o locomotivă. Arsurile impun operaţii şi tratament îndelungat - VIDEO

Severitatea arsurilor suferite de copilul din Filiaşi, electrocutat în timp ce se juca pe o locomotivă, va impune un tratament îndelungat, care va presupune atât intervenţii chirurgicale seriate, cât şi un tratament general susţinut, a declarat, vineri, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Copil electrocutat în timp ce se juca pe o locomotivă. Arsurile impun operaţii şi tratament îndelungat - VIDEO

Copil electrocutat în timp ce se juca pe o locomotivă. Arsurile impun operaţii şi tratament îndelungat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Copilul a fost adus, miercuri după-amiază, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, după ce s-a electrocutat în timp ce se juca pe o locomotivă din Gara din localitate.

Pe lângă arsurile foarte grave suferite în urma electrocutării, copilul a suferit şi un politraumatism prin cădere, a spus medicul.

Doctorul Dan Enescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că starea copilului este foarte gravă şi că astfel de cazuri sunt încadrate la categoria celor ultra-grave.

Dan Enescu, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde a fost transportat copilul de 10 ani, a spus, vineri, pentru MEDIAFAX, că băiatul are arsuri majore pe 70% din suprafaţa corpului şi că primeşte tratament complex local şi general.

Video www.stirileprotv.ro

După primele 24 de ore, el este conştient, cooperant, respiră spontan, a precizat managerul instituţiei, prof. dr. Dan Enescu.

Severitatea leziunilor provocate de arsuri va impune un parcurs terapeutic îndelungat, cu intervenţii chirurgicale seriate şi tratament general susţinut de reechilibrare hidro - electrolitică, susţinere metabolică, hematologică şi imună, a spus medicul.

Potrivit acestuia, în special în sezonul cald, copiii de vârstă şcolară sunt victime a numeroase accidente prin electrocutare - voltaj înalt, în zona triajelor de cale ferată şi a liniilor de înaltă tensiune.

"Frecvent, aceste situaţii de gravitate extremă, care pun viaţa în pericol afectează mai ales băieţii de vârstă şcolară şi se soldează cu leziuni masive de arsură, precum şi cu traumatisme asociate.
De la începutul lui 2001, în Clinica de Chirurgie Plastică şi Arsuri a Spitalului «Grigore Alexandrescu» au fost îngrijite încă două cazuri severe cu acest mecanism lezional, iar în anul precedent au fost înregistrate zece cazuri de gravitate extremă. Copiii spun adesea că nu au ştiut de pericolul la care se expun intrând în zona reţelelor de înaltă tensiune. În scopul prevenirii accidentelor copilului , pe site-ul nostru, www.spitaluldecopii.ro, sunt inserate materiale informative şi educaţionale în acest sens", a menţionat managerul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici