Copilotul Răzvan Petrescu s-a întâlnit pentru prima dată după accidentul din Apuseni cu dr. Valentin Calu: "Abia aştept să zbor, mă simt ca un peşte pe uscat"

Răzvan Petrescu, copilotul avionului implicat în accidentul aviatic produs în Apuseni, a mers, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, pentru o radiografie la un picior, el întâlnindu-se, pentru prima dată după accident, cu doctorul Valentin Calu, aflat în trecere prin oraş.

Urmărește
629 afișări
Imaginea articolului Copilotul Răzvan Petrescu s-a întâlnit pentru prima dată după accidentul din Apuseni cu dr. Valentin Calu: "Abia aştept să zbor, mă simt ca un peşte pe uscat"

Cluj: Copilotul Răzvan Petrescu s-a întâlnit pentru prima dată după accidentul din Apuseni cu dr. Valentin Calu

"Mă simt binişor. Am venit pentru o radiografie la piciorul stâng, să vedem cum s-a depus calciul. E bine, dar mai necesită timp, oasele nu au fost bine aliniate şi necesită timp până se depune calciul în întregime pentru a susţine greutatea. Medicii mi-au spus că nu s-a consolidat suficient ca să susţină întreaga greutate, astfel încât voi continua tratamentul şi voi reveni la control peste şase săptămâni. M-am întâlnit cu doctorul Valentin Calu, prima oară după accident, a fost emoţionant şi am fost foarte bucuros că l-am văzut", a declarat, luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), Răzvan Petrescu, copilotul avionului implicat în accidentul din ianuarie, din Munţii Apuseni.

El speră ca la următorul control să primească veşti mai bune de la medicii clujeni, astfel încât să poată face analize la o clinică de specialitate din domeniul aviaţiei, de la Bucureşti, care să îi permită să urce, din nou, la manşă.

"Abia aştept să zbor, undeva în septembrie-octombrie. Mi-e tare dor, mă simt ca un peşte pe uscat. Sper, de asemenea, să le pot face şi o vizită moţilor din comuna Horea şi să mă întâlnesc în special cu cei trei salvatori", a afirmat copilotul, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Răzvan Petrescu s-a întâlnit la spital cu medicul Valentin Calu, aflat în concediu şi în trecere prin Cluj.

"Mi-a făcut plăcere să îl revăd pe Răzvan, cu el nu am reuşit să mai vorbesc după accidentul aviatic decât o singură dată. Cu restul medicilor m-am mai întâlnit. A fost o întâlnire plăcută şi cu medicii de la SCJU, nişte oameni deosebiţi, pentru care am tot respectul, îi consider mai mult decât nişte cadre medicale, sunt nişte prieteni", a spus doctorul Valentin Calu, de la Spitalul "Elias" din Bucureşti.

El a menţionat că şi-a propus să meargă în perioada următoare în comuna Horea, judeţul Alba, la locul accidentului aviatic.

"Mă duc să revăd locul, să refacem traseul în sens invers, de data aceasta sănătoşi. Îmi doresc să îi revăd pe toţi moţii, dar în special pe unul care m-a cărat în braţe pe munte, un tip scund, dar extrem de robust, care m-a ridicat cu o singură mână de cureaua pantalonilor, de parcă eram un pisoi. Pe acel om chiar vreau să îl reîntâlnesc şi să-i mulţumesc", a menţionat Valentin Calu.

Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a fost internat timp de o lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, fiind externat în 21 februarie. După externare, el a venit de mai multe ori la control la spitalul din Cluj.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În accident au fost răniţi, pe lângă copilotul Răzvan Petrescu, şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt efectuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi-a declinat competenţa, în 4 februarie, din cauză că trebuie audiate persoane din instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici