Potrivit sursei citate, cinci dintre răniţi au fost duşi de ambulanţe la Spitalul Judeţean Vâlcea, iar alţi trei la unitatea medicală a combinatului, cei din urmă fiind mai mult în stare de şoc.
Cei trei răniţi grav în explozia de la instalaţia de propenoxid a combinatului, care au arsuri pe o mare suprafaţă a corupului, vor fi aduşi la Bucureşti cu un elicopter al SMURD, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Spitalului Judeţean Vâlcea, Georgeta Silişte. Pacienţii sunt în curs de stabilizare a funcţiilor vitale în Secţia de terapie intensivă.
Potrivit IGSU, explozia a fost anunţată la numărul unic 112 la ora 11:55. În prima fază, muncitorii au încercat să stingă incendiul cu echipamentul din dotarea unităţii, în special cu spumă. Ulterior, pentru lichidarea incendiului care a urmat exploziei au intervenit opt autospeciale: trei de la combinat, una de la CET, o alta de la uzinele Govora şi trei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" Vâlcea.
Circulaţia în zona combinatului a fost întreruptă, iar intrarea în incintă a fost securizată cu ajutorul poliţiştilor şi jandarmilor.
Explozia de la Oltchim a fost cauzată, cel mai probabil, de defectarea unei pompe de recirculare, oprirea acesteia ducând la creşterea presiunii într-un reactor de poliester, a declarat agenţiei MEDIAFAX, directorul Combinatului Oltchim, Constantin Roibu.
"Totul a pornit de la o pompă de recirculare care, probabil, s-a stricat, pentru că s-a oprit brusc. Oprirea acesteia a dus la creşterea presiunii pe reactorul de poliester, care a explodat", a explicat directorul.
În prezent instalaţia este oprită, vom verifica exact ce a dus la explozie, vom verifica şi alte instalaţii similare din combinat, însă ce e important este că acum Oltchim funcţionează fără probleme", a conchis Roibu.
La ora transmiterii ştirii, pompierii şi specialişti ai combinatului începând investigaţii. La faţa locului a ajuns generalul Vladimir Secară, comandantul IGSU.