- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.05.2012, 19:12)
- Catalin Lupasteanu , Valentin Anghel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean: Noilor miniştri li s-au arătat responsabilităţile privind Strategia Naţională Anticorupţie
Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat joi, după dezbaterile privind implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), că noilor membri ai Executivului le-au fost arătate în concret responsabilităţile şi ceea ce trebuie să facă, din acest punct de vedere, pe durata mandatelor.
Urmărește
153 afișări
Titus Corlăţean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Corlăţean a precizat, după dezbaterile desfăşurate la Ministerul Justiţiei, că există cinci platforme de implementare a SNA şi că joi s-au purtat discuţii în cadrul celei privind administraţia centrală.
Practic, potrivit lui Corlăţean, implementarea SNA a început cu această platformă, aferentă guvernului şi, implicit, ministerelor.
"Există cinci platforme de implementare a SNA. Administraţia centrală, deci practic ministerele, Guvernul, sunt instituţiile specializate independent. Mi-aţi făcut referire la ANI la DNA. Există o platformă ce se referă la mediul de afaceri şi există o platformă ce se referă la ONG-uri. Ei, lucrurile astea trebuie puse în practică, trebuie să fie foarte clar care sunt responsabilităţile în fiecare instituţie, care sunt termenele", a mai spus Corlăţean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Ministrul Justiţiei a subliniat că dezbaterea de joi a fost una "extrem de importantă" şi s-a arătat extrem de mulţumit de prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor cabinetului său la discuţii.
"Eu sunt foarte mulţumit că primul ministru a fost prezent, că miniştrii importanţi au fost prezenţi, pentru a ştii foarte clar ce au de făcut în interiorul sistemului pe care îl coordonează", a mai spus Corlăţean.
Măsurile prevăzute în SNA au fost prezentate Guvernului, la 23 mai, de către ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, care a iniţiat şi demersuiri pentru operaţionalizarea mecanismului de coordonare şi monitorizare.
"În şedinţa Guvernului din data de 23 mai 20012, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean a prezentat membrilor cabinetului principalele elemente al Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012 - 2015, precum şi demersurile iniţiate de Ministerul Justiţiei în vederea operaţionalizării mecanismului de coordonare şi monitorizare. Demersul vine să reconfirme angajamentul noului Guvern de a implementa Strategia Naţională Anticorupţie (SNA)", a explicat Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă.
Totodată, ministrul Justiţiei a reiterat faptul că pentru succesul implementării SNA este esenţială implicarea efectivă a reprezentanţilor Parlamentului în procesul de coordonare şi monitorizare. Aceasta presupune îndeplinirea obiectivelor prevăzute în SNA, precum şi o participare activă la reuniunile de coordonare atât la nivel înalt cât şi la nivel tehnic, în cadrul Platformei autorităţilor independente şi a instituţiilor anticorupţie.
În acest sens, Guvernul a aprobat propunerea ministrului Justiţiei ca sub semnătura primului ministru să fie trimisă o scrisoare Parlamentului în vederea asumării de către acesta, printr-o declaraţie politică, a principiilor, obiectivelor şi măsurilor Strategiei Naţionale Anticorupţie.
De altfel, SNA prevede un mecanism suplu de asumare de către instituţiile publice. Astfel, fiecare instituţie publică îşi adoptă propriul set de măsuri anticorupţie şi adoptă o declaraţie de aderare la SNA. Aceasta implică asumarea principiilor şi obiectivelor documentului strategic, precum şi participarea la mecanismul de monitorizare.
Până la sfârşitul primului semestru al anului 2012, toate instituţiile publice au obligaţia adoptării propriului plan pentru atingerea obiectivelor SNA, prin măsuri pe cele trei paliere de intervenţie: prevenire, educaţie şi combatere.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Corlăţean: România şi-a respectat partea de înţelegere în acordul cu Siria, dar acest stat, nu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe