- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.09.2013, 15:56)
- Emma Toader
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean: Sunt români în Mexic, America Latină, Asia care au căzut în plasa unor reţele de droguri
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat, sâmbătă, că, din păcate, sunt cetăţeni români, inclusiv în Mexic, în America Latină şi în Asia, care "au căzut în plasa unor reţele de trafic de droguri", el transmiţând "un semnal politic de avertizare, să nu se joace nimeni cu focul!"
Urmărește
605 afișări
Corlăţean: Sunt români în Mexic, America Latină, Asia care au căzut în plasa unor reţele de droguri
Întrebat de jurnalişti despre faptul că unii români nu sunt primiţi în Mexic, fiind întorşi de la aeroport, ministrul Titus Corlăţean a spus că "sunt anumite situaţii, dar nu o regulă".
"Sunt anumite situaţii, dar nu ca o regulă. Mai apar astfel de situaţii de excepţie şi în astfel de ocazii acordăm tot sprijinul consular dacă sunt probleme legate de paşapoarte, dacă sunt probleme legate de alte lucruri, astea încercăm să le reglăm", a spus Corlăţean, care a menţionat că, dacă tot a venit vorba despre Mexic, trebuie precizat că sunt cetăţeni români care "au căzut în plasa unor reţele de trafic de droguri, unii sunt transportatori de droguri şi, din păcate, suportă consecinţe".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Însă pentru că aţi vorbit de Mexic, eu aş vrea să menţionez un alt subiect, mult mai complicat, mult mai delicat şi care se regăseşte în America Latină şi în Asia. Din păcate, concetăţeni de-ai noştri, inclusiv în Mexic, au căzut în plasa unor reţele de trafic de droguri, unii sunt transportatori de droguri şi, din păcate, suportă consecinţe. Avem astfel de situaţii în care noi încercăm, cu sprijin consular, să le acordăm asistenţă consulară, dar vreau să atrag atenţia foarte serios şi ăsta este şi sensul campaniei pe care am demarat-o ieri (n.r. - vineri) cu spoturi pe care sperăm să le preia mass-media de avertizare", a mai spus Corlăţean, care a adăugat că sunt peste 30 de state în lume în care traficul de droguri se pedepseşte cu pedeapsa capitală, menţionând că sunt situaţii în care românii trebuie să se ferească, să nu facă greşeli.
"Sunt peste 30 de state în lumea asta în care traficul de droguri, cărăuşia de exemplu, nu doar consumul, se pedepsesc cu pedeapsa capitală şi avem astfel de situaţii, din păcate, în care românii trebuie să se ferească, să nu facă greşeli. Vrem să informăm cât mai mult cetăţenii români să nu facă astfel de greşeli şi mai ales chestiuni legate de droguri. Sunt cazuri şi în Mexic şi vă spun că suntem extrem de preocupaţi, facem demersuri, dar transmit şi un semnal politic de avertizare să nu se joace nimeni cu focul", a mai spus el.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au semnat, vineri, un act adiţional de prelungire a Acordului de colaborare dintre cele două instituţii, în vederea susţinerii campaniei de difuzare la posturile de radio şi televiziune a unor spoturi care să conţină alerte de călătorie în sprijinul cetăţenilor români care călătoresc în străinătate în situaţii de risc.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe