Corlăţean: Trebuie să progresăm, pentru că există aşteptări sociale de la Justiţie

Noul ministru al Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat marţi, după primirea oficială a sigiliului Ministerului Justiţiei, că există "aşteptări sociale" legate de acest domeniu, lăsând să se înţeleagă faptul că reformele începute în mandatul lui Cătălin Predoiu trebuie continuate.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Trebuie să progresăm, pentru că există aşteptări sociale de la Justiţie

Titus Corlăţean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Corlăţean a venit marţi la sediul ministerului, însoţit de predecesorul său, Cătălin Predoiu, pentru a primi oficial sigiliul acestei instituţii.

Cu această ocazie Corlăţean a arătat că a efectuat, împreună cu Predoiu, "procedurile fireşti, normale într-un stat democratic", de predare-primire, asigurând că acestea proceduri au fost făcute "într-un spirit deosebit, de normalitate şi colegialitate, cu respect reciproc".

"Am conştiinţa faptului că obiectivele fixate prin programul de guvernare votat de Parlamnet, chiar dacă vorbim de o perioadă scurtă, determinată de timp, de şase-şapte luni, sunt obiective esenţiale, sunt obiective ale României, nu ale unui partid politic sau ale altuia, ale unui guvern sau ale altui guvern, iar atingerea acestor obiective presupune un efort de continuitate, în primul rând", a declarat noul ministru al Justiţiei.

Corlăţean a arătat că obiectivele de guvernare au fost prezentate în comisiile parlamentare de specialitate şi în dezbaterea publică şi au fost aprobate de Parlament în fruntea listei pentru această perioadă.

"Vom vedea şi pe mai departe, evident, cele legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, continuarea implementării strategiei naţionale anticorupţie, politicile de integritate, toate acestea sunt lucruri pe care noi le cunoaştem şi faţă de care şi noi, la nivelul Parlamentului României, anterior, am contribuit şi contribuim", a mai spus Corlăţean.

Ministrul Justiţiei a mai spus că speră ca marţi, la Camera Deputaţilor, să existe un rezultat pozitiv la votul final asupra Codului de procedură civilă. "De altfel, eu, ieri (luni - n.r.), am făcut un apel la colegii deputaţi să adopte în termenul cel mai scurt acest cod, pentru a ne permite să putem asigura o punere în practică, o aplicare corectă, şi pentru a ne putea pregăti pentru data de 1 septembrie (termen menţionat în programul de guvernare depus la Parlament - n.r.)", a mai arătat demnitarul.

Cu acelaşi prilej, Titus Corlăţean a subliniat că îl preocupă atât eforturile în plan intern, eforturile de reformă ce trebuie să continue, care să asigure şi să dea un răspuns pozitiv la aşteptările cetăţenilor faţă de ceea ce trebuie să însemne justiţie într-un stat democratic. "Aceste eforturi mă preocupă atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional, şi intenţionez să fiu extrem de activ pe relaţia cu Bruxelles-ul şi cu responsabilii de la Comisia Europeană şi din structurile europene", a declarat Corlăţean.

Noul ministru al Justiţiei a mai arătat că a înţeles, din discuţiile sale cu cetăţenii, că peste jumătate dintre întrebările şi problemele ridicate de aceştia vizează mersul justiţiei, astfel că e conştient de progresul ce trebuie făcut în această materie. "Din discuţiile cu cetăţenii, la cabinetele senatoriale din circumscripţia pe care încă o reprezint, Braşovul, mai mult de jumătate din problemele ridicate de oameni vizează bunul mers sau mai puţin bunul mers al justiţiei. Suntem conştienţi că trebuie să progresăm, să facem paşi înainte, pentru că există o aşteptare socială din acest punct de vedere", a încheieat Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici