Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă rămân în arest
Finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul director al societăţii Pic Liviu Făcăleaţă rămân în arest, după ce magistraţii Tribunalului Prahova au respins, joi, ca nefondate, cererile depuse de avocaţii acestora, de eliberare sub control judiciar.
Finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)
Magistraţii Tribunalului Prahova au respins ca nefondate cererile avocaţilor lui Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă de eliberaresub control judiciar, după ce au renunţat la cererile depuse anterior, prin care solicitau eliberarea pe cauţiune.
În cazul lui Gheorghe Constantin, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), avocatul a solicitat revocarea măsurii de arestare preventivă, cerere respinsă, de asemenea, ca nefondată.
Un alt termen, pentru eventuala prelungire a mandatelor de arestare preventivă a celor trei, a fost fixat pentru 8 octombrie, deoarece mandatele expiră în 18 octombrie, iar judecarea pe fond va avea loc în 15 octombrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Cornel Penescu a declarat magistraţilor că doreşte să fie judecat în stare de libertate şi că, în cazul în care instanţa va decide că poate să fie liber, va participa "ori de câte ori procesul va avea termene, pentru ca procesul să se desfăşoare în mod normal".
Potrivit avocatului lui Penescu, măsura arestării preventive i-a afectat afacerile clientului său, societăţile pe care acesta le deţine trimiţând în şomaj 450 de angajaţi, iar pentru redresarea economică a acestora este nevoie de prezenţa finanţatorului.
"Măsura arestării preventive, care s-a prelungit de aproape şase luni, a făcut ca 273 de societăţi, care au în derulare contracte cu firmele lui Penescu, să solicite în avans banii, de teamă că nu îi vor mai putea recupera dacă acesta va da faliment. Societăţile pe care le deţine clientul meu, sau la care este acţionar Cornel Penescu, au trimis în şomaj 450 de salariaţi şi, în consecinţă, este nevoie de prezenţa acestuia pentru a redresa economic societăţile respective, iar, un alt argument al meu în sprijinul eliberării este că, Penescu este şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Argeş", a declarat avocatul lui Cornel Penescu, Ion Neagu.
În procesul strămutat de la Tribunalul Argeş la Tribunalul Prahova prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost trimise în judecată 14 persoane, trei aflate în stare de arest preventiv la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa - Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă şi alte 11 persoane sunt judecate în stare de libertate - fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti Cristian Libertatu, directorul pentru relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea, observatorul federal Marcel Lica şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Cristian Lucian Dan şi Sorin Caia, administratorul, respectiv, preşedintele de la FC Argeş, Gheorghiţă Pieca şi Cristian Mînca, precum şi Daniela Carstina, director în cadrul societăţii Pic.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO