Video Corneliu Vadim Tudor, condus pe ultimul drum: Sicriul cu trupul neînsufleţit, dus la cimitir, după o slujbă oficiată de 16 preoţi - FOTO, VIDEO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor a fost scos, joi dimineaţă, din Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” după o slujbă oficiată de 16 preoţi, de faţă fiind sute de persoane care au aplaudat, şi urmează să fie dus la Cimitirul Ghencea Civil, unde va avea loc înmormântarea.

Urmărește
4213 afișări

Sute de persoane s-au adunat, joi dimineaţă, la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Capitală, unde marţi a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor. Oamenii, unii dintre ei veniţi şi din provincie, au adus flori, au aprins lumânări şi au transmis condoleanţe familiei.

În jurul orei 10.00, un sobor format din 16 preoţi a oficiat o slujbă religioasă, după care sicriul a fost scos din lăcaşul de cult, în aplauzele celor prezenţi.

GALERIE FOTO

Ulterior, sicriul a fost pus într-un autoturism pe care se află mai multe coroane de flori, cortegiul funerar oprindu-se pentru câteva minute în faţa Parlamentului, unde mai mulţi preoţi au rostit o rugăciune.

Corneliu Vadim Tudor va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.

Pe de altă parte, la biserică a avut loc şi un incident, o parte din participanţi fiind nemulţumiţi că nu li s-a permis accesul în curtea bisericii, unde se aflau doar membrii familiei şi apropiaţii lui Vadim Tudor.

De marţi, când sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor a fost depus la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou”, mii de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Preotul paroh Emil Cărămizaru spunea, miercuri, că Vadim Tudor a dorit să fie depus în Biserică ”Sfântul Gheorghe Nou”, a marelui martir şi sfânt Constantin Brâncoveanu, întrucât la acest lăcaş "a fost prohodit" şi Mihai Eminescu, în ziua de 17 iunie 1889.

Conducerea Senatului a respins, marţi, solicitarea soţiei lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului senator să fie depus în holul Camerei legislative.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici