Cercetătorii din Costa Rica urmează să înceapă studiile unui tratament ieftin pentru coronavirus bazat pe anticorpi luaţi de la cai injectaţi cu SARS-Cov-2, virusul care cauzează COVID-19. Dezvoltat de Institutul Clodomiro Picado (ICP) al Universităţii din Costa Rica, tratamentul urmează să fie testat pe 26 de pacienţi, a declarat pentru Reuters Roman Macaya, preşedintele Fondului de Securitate Socială.
Autorităţile din Costa Rica speră să poată începe să aplice tratamentul pe scară mai largă în spitale dacă rezultatele studiului din fază 2 sunt încurajatoare. Există 471 pacienţi cu noul coronavirus spitalizaţi în Costa Rica.
„Suntem mândri să ştim că acest produs va salva vieţi până când vaccinul va ajunge la populaţie”, a spus Alberto Alape, coordonator de proiect la ICP.
Eforturi similare sunt în desfăşurare şi în Argentina şi Brazilia, în timp ce oamenii de ştiinţă din Belgia folosesc lamele.
India a raportat duminică peste 90.000 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, record în lume, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, relatează Reuters. 90.632 este numărul exact de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul deceselor a crescut cu 1.065, ajungând la 70.626.
Câteva mii de croaţi s-au adunat sâmbătă la Zagreb pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorităţi împotriva coronavirusului, despre care protestatarii spun că le încalcă libertatea şi drepturile omului.
Un grup de persoane anti-vax, anti-mască, de extremă dreaptă şi negaţionişti a protestat sâmbătă după-amiază în Roma, anunţă cotidianul Corriere della Sera. Italienii se împotrivesc măsurilor impuse de guvernul condus de Giuseppe Conte pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.
Iniţial autorizaţia de protest a fost cerută pentru 2.000 de persoane care s-au organizat pe reţelele de socializare. În timpul manifestaţiei protestatarii au ars fotografia Papei Francisc şi a lui Beppe Grillo, fondatorul partidului Movimento 5 Stelle care deţine puterea majoritară în actualul guvern. Premierul Giuseppe Conte a replicat sloganurilor amintind că în Itaia au murit peste 35.500 de persoane infectate cu noul coronavirus.
Serbia va testa două vaccinuri dezvoltate de unităţile CNBG din Wuhan şi Beijing, iar Pakistanul va testa candidatul unităţii din Beijing, a declarat compania pentru Reuters.
Se aşteaptă ca studiile de fază 3 ale CNBG să implice 50.000 de persoane din aproximativ 10 ţări, a declarat vicepreşedintele CNBG, Zhang Yuntao. Procesele au început deja în Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Peru, Maroc, Argentina şi Iordania.
Zhang a declarat că ţările şi-au exprimat interesul pentru a comanda 500 de milioane de doze combinate de vaccinuri.
CNBG este de aşteptat să poată produce 300 de milioane de doze de vaccin pe an odată ce va actualiza tehnicile de fabricaţie, a spus Zhang.