Coronavirusul are un "Călcâi al lui Ahile", au descoperit cercetătorii aflaţi în cautarea vaccinului pentru COVID

  • Cercetătorii de la Scripps Research Institute, din San Diego, California, susţin că virusul SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19, are un "călcâi al lui Ahile"
  • Aceştia au folosit anticorpi recoltaţi în 2006 de la un pacient care a avut SARS şi au observat că s-au ataşat unei zone specifice a virusului
  • Acelaşi lucru s-a întâmplat cu anticorpii atunci când au fost testaţi şi pe SARS, identificat în 2003
Urmărește
13315 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul are un "Călcâi al lui Ahile", au descoperit cercetătorii aflaţi în cautarea vaccinului pentru COVID

Coronavirusul are un "Călcâi al lui Ahile", au descoperit cercetătorii, care s-au folosit de virusul SARS

Cercetătorii de la Scripps Research susţin că SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, are un aşa zis "călcâi al lui Ahile". Eu au descoperit că anticorpii care luptă împotriva SARS, virus identificat prima dată în 2003, care a măturat şi el Asia, s-au ataşat în laborator şi coronavirusului care provoacă COVID-19. 
 
Oamenii de ştiinţă au folosit anticorpi recoltaţi în 2006 de la un pacient cu SARS de către Crucell Holland BV şi i-au folosit asupra noului virus, observând ca ei se ataşază unei zone specifice a virusului, exact aceeaşi ca în cazul SARS. Ei au caracterizat zona drept o slăbiciune care poate fi ţintită cu medicamente în incercarea de a identifica un tratament exact pentru eradicarea lui.
 
Profesorul Ian Wilson a explicat într-un articol de ştiinţă publicat ca urmare a experimentului că anticorpii nu s-au ataşat virusului SARS-CoV-2 la fel de puternic precum în cazul SARS, dar susţine că asta nu înseamnă că ei nu pot ucide virusul.
 
"Aceste cunoştinţe suplimentare obţinute despre virus şi despre structura sa pot ajuta în obţinerea unui vaccin împotriva acestuia, dar şi al altor tipuri de coronaviruşi", a mai spus Dr. Ian Wilson.
 
Acum, cercetătorii Scripps Research Institute caută donatori de sânge printre pacienţii vindecaţi de COVID-19, pentru a putea observa ce fel de anticorpi au dezvoltat aceştia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici