Video Coronavirusul, dublu pericol! Poate rămâne în organism şi ne poate infecta de mai multe ori

  • Noul coronavirus poate rămâne o perioadă mai lungă de timp în corpul nostru, chiar dacă testele ies negative
  • Dr. Adrian Marinescu: În cazuri rare putem vorbi despre o formă prelungită a virusului, însă acest lucru nu este stabilit acum cu precizie maximă
  • Dr. Marinescu: Nu toţi cei care trec prin boală fac şi anticorpi, aşa că se pot reinfecta
Urmărește
6851 afișări

Oare poate noul coronavirus să rămână în organismul nostru sau să ne reinfecteze dacă am fost o dată infectaţi? Din păcate,  da. Sunt cazuri rare, precum cel al verilor din Buzău care au fost diagnosticaţi din nou cu Covid 19 la o lună după ce au făcut infecţia, deşi au stat împreună în izolare şi nu ar fi avut de unde să ia virusul.

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Spitalul Matei Balş din Capitală: Acesta este motivul pentru care, oricine externat după două teste negative are o zonă tampon de două săptămâni, tocmai pentru că unii, chiar dacă nu sunt frecvenţi, unii pot să mai aibă   virusul, aşa încât vorbim despre o formă prelungită, nu de reinfectare.

Sars Cov 2 poate să aibă particularităţi precum infectarea prelungită, spune Dr. Marinescu, însă acum este mult prea devreme pentru ca specialiştii să poată trage linie şi să poată stabili acest lucru cu precizie maximă.

În afară de infectarea prelungită virusul ne mai poate crea şi altfel probleme. Încă nu s-a demonstrat faptul că toţi cei care trec prin boală se şi imunizează.

Adrian Marinescu: Cei mai mulţi vor face anticorpi protectori, dar nu toţi plus. Dacă ai trecut prin boală şi nu ai anticorpii protectori există posibilitatea de reinfectare dacă intri în contact cu o persoană pozitivă

Există teste serologice care ne ajută să ştim dacă  avem sau nu anticorpi după ce am făcut infecţia cu noul coronavirus.

Adrian Marinescu: Nu sunt suficient de multe teste încât pentru acelaşi pacient, fiecare pacient să fie testat şi cu teste genetice, şi cu teste pentru anticorpi, nu putem gândi astfel la nivelul României, dar, în mod logic ar fi, noi facem pentru pacienţii noştri, în momentul în care s-a vindecat, după 2 teste genetice negative, le luăm şi testul care arată dacă au anticorpi, dacă au anticorpii de tip IGG, anticorpii protectori am şi siguranţa că acea persoană este imunizată şi că nu se poate reinfecta

Metoda nu este însă disponibilă pentru toţi pacienţii care fac boala, aşa că nu ne rămâne decât să respectăm măsurile generale binecunoscute pentru a preveni infectarea. După ce va trece pandemia, specialiştii vor putea face studii pe un eşantion de pacienţi pentru a stabili câţi au făcut anticorpi şi câţi nu, şi astfel să poată afla particularităţile acestui virus.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici