Costin: S-au găsit resurse pentru plata drepturilor restante din Justiţie

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, după discuţiile de la Guvern, că vrea să liniştească personalul din Justiţie, precizând că Guvernul a găsit banii necesari pentru plata drepturilor restante, acest lucru urmând să fie rezolvat prin rectificarea bugetară.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Costin: S-au găsit resurse pentru plata drepturilor restante din Justiţie

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Vreau să-i liniştesc pe cei din Justiţie şi să le spun că s-au găsit resursele drepturilor restante, asta în condiţiile în care zeci de mii de oameni din sistemul bugetar sunt disponibilizaţi. Cred că ar trebui să se ţină cont că şi actul de justiţie face parte dintr-un ansamblu", a declarat Costin.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, Ministerul Justiţiei ar urma să primească pentru plata drepturilor restante suma de 11.264.000 de lei.

Costin a mai spus că, potrivit proiectului, unul dintre ministerele care ar urma să piardă din bugetul alocat iniţial este cel al Tineretului şi Sportului.

"Vor să le ia un milion de euro de la Comitetul Olimpic Român. O să cer ca acest lucru să nu se întâmple pentru că eu cred că un milion de euro pot fi găsiţi şi în altă parte", a declarat Costin.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat că sindicaliştii vor discuta pe marginea proiectului de rectificare bugetară, vineri, la Ministerul de Finanţe, precizând că anumite domenii, precum sănătatea, ar putea avea probleme dacă nu vor fi făcute anumite modificări.

Hossu a mai spus că, potrivit proiectului elaborat de Guvern şi de la Ministerul Sănătăţii, ar trebui luaţi aproximativ două milioane de lei.

La rândul său, Dumitru Costin a precizat că la Ministerul Sănătăţii ar fi vorba de un transfer de fonduri respectiv de la cel privind cheltuielile cu personalul la cel de prestaţii servicii. Liderul BNS a opinat că acest lucru nu ar fi corect, întrucât, în ultimele luni, numărul contribuabililor a scăzut cu aproximativ 380.000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici