Costoiu: Am lansat Strategia Naţională de Cercetare. Ţinta este 2% din PIB

Ministerul Educaţiei a lansat Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020, a cărei ţintă este alocarea a 2% din PIB pentru acest sector, a anunţat, vineri, ministrul delegat, Mihnea Costoiu.

Urmărește
292 afișări
Imaginea articolului Costoiu: Am lansat Strategia Naţională de Cercetare. Ţinta este 2% din PIB

Costoiu: Am lansat Strategia Naţională de Cercetare, ţinta este 2% din PIB (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Guvernul a aprobat, în 21 octombrie, noua Strategie Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 (SN CDI 2020), elaborată de Ministerul Educaţiei .

Potrivit ministrului delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, se doreşte ca până în 2010 să se aloce 2% din PIB pentru acest sector. În ultimii ani, în România s-a alocat aproximativ 0,5% din PIB pentru Cercetare.

Domeniile de specializare susţinute prin SN CDI 2020 sunt următoarele: bioeconomia; tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor; spaţiu şi securitate; energie, mediu şi schimbări climatice şi eco-nano-tehnologii şi materiale avansate.

"Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 susţine concentrarea resurselor de cercetare în jurul infrastructurilor majore în care România s-a angajat să investească în perioada următoare: laserul de ultra-înaltă putere ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics) şi Centrul internaţional pentru cercetări avansate 'Fluvii, Delte, Mări «Danubius»' - Delta Dunării", a adăugat ministrul delegat Mihnea Costoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici