Covasna: Protest spontan la societatea Drumuri şi Poduri
Peste o sută de salariaţi ai SC Drumuri şi Poduri Covasna au declanşat, joi dimineaţă, la ora 7.00, pentru a doua oară în cursul acestei săptămâni, un nou protest spontan, nemulţumiţi de amânarea renegocierii salariilor.
Covasna: Protest spontan la societatea Drumuri şi Poduri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Liderul sindical Mathe Istvan a declarat că la diferitele secţii ale societăţii din mai multe localităţi din judeţ sunt, în total, 145 de angajaţi, iar joi au declanşat protestul spontan peste o sută de angajaţi de la secţiile din Sfântu Gheorghe, Baraolt, Brateş şi Sânzieni, nemulţumiţi de amânarea renegocierii salariilor, sindicatul solicitând o mărire de 40 la sută a acestora.
Potrivit sursei citate, contractul colectiv de muncă este valabil până în 2010, dar acesta conţine un punct conform căruia în fiecare an, cel târziu până la sfârşitul lunii mai, se renegociază salariile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Mathe Istvan a spus că sindicatul a depus deja în urmă cu două luni o cerere de mărire a salariilor cu 40 la sută, dar conducerea societăţii oferă doar 20 la sută.
"Nu putem accepta acest lucru, o mărire a salariilor sub 35% pentru noi este inacceptabil", a spus liderul sindical.
Acesta a adăugat că, potrivit informaţiilor pe care le are, vineri trebuia să aibă loc Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a discuta despre acest lucru, dar aceasta a fost amânată pentru o dată ulterioară, necunoscută până la această oră.
La ora transmiterii ştirii, protestul spontan al salariaţilor SC Drumuri şi Poduri Covasna continuă.
La sfârşitul lunii martie, Consiliul Judeţean Covasna a aprobat documentaţia pentru selecţia agentului de privatizare a S.C. Drumuri şi Poduri Covasna S.A., care este pusă la dispoziţia celor interesaţi contra cost, valoarea documentaţiei fiind de 200 lei. Valoarea pachetului integral de acţiuni a fost stabilită printr-un raport de evaluare efectuat de S.C. IPIEV Consulting SRL din Bucureşti, prin grija S.C. Drumuri şi Poduri Covasna SA, prezentat societăţii în februarie 2008.
Potrivit caietului de sarcini, agentul de privatizare va întocmi în funcţie de caracteristicile specifice ale societăţii comerciale un dosar de prezentare pentru realizarea privatizării, conform metodei aprobate prin Hotărârea Consiliului Judeţean Covasna nr. 110/2007 şi va derula procesul de privatizare a S.C. Drumuri şi Poduri Covasna SA selectând, cu participarea autorităţii contractante, oferta de privatizare cea mai bună, conform criteriilor tehnice şi financiare, cele mai viabile în perspectiva dezvoltării societăţii.
La data realizării raportului de evaluare, societatea comercială era înregistrată cu un capital social de 336.450 lei, împărţit în 13.458 acţiuni cu o valoare nominală de 25 lei/acţiune. Valoarea de piaţă: 28.325.416 lei, respectiv 8.046.993 euro.
Privatizarea S.C. Drumuri şi Poduri Covasna SA se face prin metoda de privatizare "ofertă publică".
La privatizarea S. C. Drumuri şi Poduri Covasna SA, agentul de privatizare va lua în considerare găsirea unui cumpărător care să modernizeze activitatea şi tehnologia de construcţii şi întreţinere drumuri şi poduri, ţinând cont şi de următoarele condiţii: să nu schimbe sediul societăţii pe o perioadă de trei ani de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, să nu modifice pe o perioada de trei ani obiectul principal de activitate al societăţii, de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, să nu micşoreze numărul scriptic al salariaţilor pe o perioadă de trei ani de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare.
Anul trecut, în toamnă, CJ Covasna a aprobat declanşarea procesului de privatizare a SC Drumuri şi Poduri Covasna SA. Potrivit acestei hotărâri, privatizarea societăţii se va face prin vânzarea întregului pachet de acţiuni deţinut de Consiliul Judeţean Covasna ca acţionar unic, prin metoda ofertă publică.
Derularea procesului de privatizare se va efectua prin intermediul unui agent de privatizare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO