- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Covasna: Tehnică de analiză a sângelui pentru depistarea hepatitei C şi HIV, în premieră europeană
O nouă tehnică de analiza sângelui pentru depistarea hepatitei C şi HIV va fi implementată, în premieră europeană, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe, a declarat, vineri, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna, dr. Andy Rosin.
Covasna: Tehnică de analiză a sângelui pentru depistarea hepatitei C şi HIV, în premieră europeană
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna a declarat, într-o conferinţă de presă, că în colaborare cu un reputat institut de cercetare din Israel, va fi implementată în centrul din Sfântu Gheorghe o nouă tehnică de analiză a sângelui pentru depistarea hepatitei C şi HIV.
Dr. Andy Rosin a explicat că la toate bolile virale există o aşa zisă „fereastră imunologică”, iar prin această nouă metodă, care este în curs de implementare, se poate reduce această fereastră imunologică de la 90 de zile la trei zile, în cazul hepatitei C şi HIV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Această metodă presupune un incubator pe care Centrul de Transfuzie Sanguină din Covasna l-a primit ca sponsorizare. Andy Rosin a a adăugat că centrul a primit şi eprubete speciale.
Luni, se va afla în judeţul Covasna inventatoarea acestei metode, Tamar Cohen, iar începând de săptămâna viitoare, când metoda urmează a fi validată împreună cu Laboratorul de Referinţă din Bucureşti al Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională, Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna va fi primul din România care va putea oferi un grad ridicat de siguranţă pentru sângele livrat, a susţinut sursa citată.
Această metodă a fost validată până în prezent în SUA, Mexic, Israel, Africa de Sud, fiind una nouă, revoluţionară, iar dacă va fi validată şi în ţară prin Centrul din Covasna, aceasta va însemna validarea europeană.
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Covasna a precizat că intenţia este ca această metodă revoluţionară să fie implementată şi în alte centre din ţară, dar până atunci cel din Covasna va face analiză şi pentru restul judeţelor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.